Cale de navigare

RAPID: 'Engleza globala nu este suficienta pentru comertul global' - conferinta la Bruxelles cu privire la competentele lingvistice si competitivitate

21/09/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data21 septembrie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereDoar limba engleza nu este un catalizator suficient pentru comert.

  Aceasta este una din principalele concluzii ale unei conferinte foarte importante intitulate „Limbile straine semnifica comert”, care se desfasoara la Bruxelles pe 21 septembrie.

  Evenimentul reuneste peste 250 de reprezentanti ai micilor si marilor intreprinderi, ai sindicatelor, ai camerelor de comert, factori politici de decizie si profesionisti in domeniul limbilor straine.

  Impreuna, acestia examineaza beneficiile pe care competentele lingvistice si abilitatile interculturale le confera intreprinderilor comerciale.

  Desi limba engleza isi va mentine rolul de „lingua franca” in mediul comercial mondial, competentele lingvistice suplimentare, in combinatie cu competentele interculturale pot furniza un avantaj competitiv.

  Cu ocazia acestei conferinte a fost lansat, de asemenea, un nou Forum de afaceri privind multilingvismul, care va examina modalitatea in care se poate folosi operational multilingvismul pentru a da valoare maxima rezultatelor intreprinderilor.

  Acesta este un comunicat de presa din baza de documente de informare publica RAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatului de presa, va rugam sa accesati linkul de mai jos.
  Link-uriLink-uri externe
  RAPID: 'Engleza globala nu este suficienta pentru comertul global' - conferinta la Bruxelles cu privire la competentele lingvistice si competitivitate
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii