Cale de navigare

RAPID: Energie pentru Europa - o piata reala si siguranta in aprovizionare

19/09/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data19 septembrie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescrierePolitica energetica pentru Europa cunoaste astazi un nou avant.

  Comisia Europeana a adoptat un al treilea pachet de propuneri legislative pentru a garanta oportunitati reale si eficiente de alegere a furnizorului, precum si beneficii pentru fiecare cetatean al UE in parte.

  Propunerile Comisiei vizeaza in principal optiunile consumatorului, preturi mai echitabile, metode nepoluante de obtinere a energiei, precum si siguranta aprovizionarii cu energie.

  Acest pachet de propuneri promoveaza durabilitatea, prin stimularea eficientei energetice si prin garantarea accesului pe piata energetica chiar si pentru intreprinderile mai mici, de exemplu cele care investesc in energia regenerabila.

  Existenta unei piete concurentiale va garanta, de asemenea, o mai mare siguranta a aprovizionarii, favorizand investitiile in centrale electrice si retele de transport si contribuind astfel la evitarea intreruperilor in aprovizionarea cu energie electrica sau gaz.

  De asemenea, se consolideaza garantiile privind concurenta loiala cu intreprinderile din tari terte.

  Acesta este un comunicat de presa din baza de documente de informare publica RAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatului de presa, va rugam sa accesati linkul de mai jos.
  Link-uriLink-uri externe
  RAPID: Energie pentru Europa - o piata reala si siguranta in aprovizionare
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii