Cale de navigare

RAPID: Roaming-ul in UE dupa data limita de 30 iulie: Majoritatea operatorilor de telefonie mobila respecta legea, dar cateva "oi negre" continua sacompromita avantajele acesteia pentru consumatori

02/08/2007

  Data2 august 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereLa o luna de la intrarea in vigoare a Regulamentului privind roaming-ul in UE prin care se reduc tarifele de roaming cu pana la 70%, Comisia publica astazi o pagina internet in care prezinta situatia comparativa a modului in care operatorii de telefonie mobila din toate cele 27 de state membre au aplicat noile norme UE.

  Comisia a constatat ca marea majoritate a operatorilor de telefonie mobila respecta regulamentul UE, oferind clientilor noul „Eurotarif” (tarife de cel mult 0,49 euro pe minut pentru apeluri efectuate in strainatate si de cel mult 0,24 euro pentru apeluri primite in strainatate, fara TVA).

  Comisia remarca faptul ca multi operatori au oferit Eurotariful chiar de la inceputul lunii iulie, in vreme ce altii au asteptat pana cu putin inainte de data limita de 30 iulie. Unii operatori ofera, de asemenea, preturi mai scazute in raport cu plafonul stabilit in regulamentul UE sau noi pachete de servicii roaming. Punerea in aplicare a regulamentului de catre operatori pare sa se deruleze fara probleme, chiar daca unele oferte lipsite de transparenta risca sa impiedice consumatorii sa beneficieze pe deplin de avantajele oferite prin noile norme UE.
  Link-uriDocumente
  CP Roaming-ul in UE dupa data limita de 30 iulie pdf - 225 KB [225 KB] English (en)
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii