Cale de navigare

RAPID: Orasele europene: ”Un mediu de trai si de munca din ce in ce mai bun”, arata un sondaj Eurobarometru

26/07/2007

  Data26 iulie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereOamenilor le place sa traiasca in orase. Ei se asteapta ca mediul de trai si de munca al acestora sa se amelioreze. Acestea sunt cateva dintre principalele concluzii ale unui sondaj Eurobarometru privind calitatea vietii in orasele europene. Peste trei sferturi din persoanele intervievate s-au aratat satisfacute de calitatea vietii in orasele lor si majoritatea si-au exprimat optimismul in legatura cu viitorul oraselor lor. Desi cetatenii se declara, in general, satisfacuti de calitatea serviciilor, precum educatia, sanatatea si cultura, ingrijorarile lor sunt legate de aspecte precum disponibilitatea locurilor de munca, costurile locuintelor si poluarea.

  In acest studiu au fost incluse toate capitalele din UE si, in cazul statelor mai mari, cel putin inca un oras. Ca urmare, au fost selectate 75 de orase. Din Romania, pe langa Bucuresti, au fost selectate Cluj-Napoca si Piatra Neamt.

  Acesta este un comunicat de presa din baza de documente de informare publica RAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatului de presa, va rugam sa accesati linkul de mai jos.
  Link-uriLink-uri externe
  Eurobarometru - Calitatea vietii in 75 de orase europene
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii