Cale de navigare

RAPID: Regulamentul UE privind serviciile de roaming intra in vigoare la 30 iunie in cele 27 de state membre

02/07/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data2 iulie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereUtilizarea telefonului mobil in strainatate va deveni considerabil mai ieftina incepand cu aceasta vara, datorita interventiei Uniunii Europene.

  Odata cu publicarea Regulamentului UE privind serviciile de roaming in Jurnalul Oficial al UE la sfarsitul acestei saptamani, acest document legislativ de o importanta deosebita pentru piata interna va deveni, la 30 iunie, obligatoriu in toate cel 27 de state membre.

  Astfel ia sfarsit, in timp record, procesul legislativ declansat de Comisia Europeana la 12 iulie 2006 cu scopul de a reduce tarifele excesive pentru serviciile de roaming pe care erau nevoiti sa le suporte consumatorii si oamenii de afaceri care calatoreau in alte tari din UE.

  Autoritatile nationale de reglementare, alaturi de Comisie, vor monitoriza atent tranzitia catre noile norme referitoare la roaming, pentru a se asigura ca nu au loc abuzuri de niciun fel.

  Acesta este un comunicat de presa din baza de documente de informare publica RAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatului de presa, va rugam sa accesati linkul de mai jos.
  Link-uriLink-uri externe
  RAPID: Regulamentul UE privind serviciile de roaming intra in vigoare la 30 iunie in cele 27 de state membre
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii