Cale de navigare

RAPID: Schimbarile climatice - Europa trebuie sa ia masuri pentru diminuarea impactului incalzirii globale actuale si viitoare

29/06/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data29 iunie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereSchimbarile climatice prezinta o dubla provocare: Europa trebuie sa ia masuri atat pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, cat si pentru adaptarea la actualele si viitoarele schimbari climatice, pentru a reduce efectul advers al incalzirii globale asupra oamenilor, economiei si mediului inconjurator.

  Acesta e mesajul principal al Cartei Verzi publicate de Comisia Europeana, care stabileste optiunile pentru actiune ale Uniunii Europene in usurarea procesului de adaptare la schimbarile climatice in Europa.

  Masurile de adaptare presupun utilizarea mai eficienta a resurselor reduse de apa sau ingrijirea celor aflati in dificultate, in timpul valurilor de caldura.

  Aceasta Carta Verde are ca scop stimularea unei ample dezbateri publice despre masurile de adaptare din Europa, incepand cu o conferinta a factorilor decizionali, gazduita de Comisia Europeana pe data de 3 iulie la Bruxelles.

  Acesta este un comunicat de presa din baza de documente de informare publica RAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatului de presa, va rugam sa accesati linkul de mai jos.
  Link-uriLink-uri externe
  RAPID: Schimbarile climatice - Europa trebuie sa ia masuri pentru diminuarea impactului incalzirii globale actuale si viitoare
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii