Cale de navigare

RAPID: O baza de date unica pentru toata terminologia referitoare la UE (Terminologie Interactiva pentru Europa) in 23 de limbi se deschide pentru public

28/06/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data28 iunie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereAstazi a fost inaugurata oficial pentru publicul larg, in cadrul unei ceremonii organizate de Parlamentul European si de Comisia Europeana, baza unica de date terminologice a UE.

  Baza de date cuprinzand Terminologia Interactiva pentru Europa, cunoscuta sub denumirea sa mai frecventa de IATE, imbina bazele de date terminologice ale institutiilor si organismelor individuale ale UE intr-o baza de date unica continand 8,7 milioane de termeni in toate cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii.

  IATE, care a fost utilizat de catre serviciile de traducere ale institutiilor europene din 2005, detine deja un rol major in asigurarea calitatii comunicarilor scrise din cadrul institutiilor si organismelor UE.

  Prin oferirea accesului usor la terminologia validata referitoare la UE, IATE asigura coerenta si fiabilitatea terminologiei care este indispensabila pentru producerea textelor clare si lipsite de ambiguitate necesare pentru garantarea atat a validitatii si transparentei procesului legislativ cat si a comunicarii eficiente cu cetatenii Uniunii.

  Acesta este un comunicat de presa din baza de documente de informare publica RAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatului de presa, va rugam sa accesati linkul de mai jos.
  Link-uriLink-uri externe
  RAPID: O baza de date unica pentru toata terminologia referitoare la UE (Terminologie Interactiva pentru Europa) in 23 de limbi se deschide pentru public
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii