Cale de navigare

RAPID: Bulgaria si Romania fac progrese, insa raman inca multe de facut in domeniul reformei judiciare si al luptei impotriva coruptiei

27/06/2007

  Tip-Pozitii oficiale ale institutiilor europene
  -Serverul EUROPA - stiri UE
  Data27 iunie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereComisia Europeana a publicat astazi rapoartele sale privind progresele inregistrate de Bulgaria si Romania referitor la respectarea masurilor de acompaniere decise de Comisia Europeana in momentul aderarii celor doua tari la Uniunea Europeana. Comisia constata ca au fost depuse eforturi reale si s-au inregistrat unele progrese ca urmare a activitatii legislative intense desfasurate de guvernele celor doua tari, dar acum acestea ar trebui sa se axeze pe punerea in aplicare.

  Rapoartele se axeaza in principal asupra reformei judiciare si asupra luptei impotriva coruptiei si criminalitatii organizate. Acestea subliniaza ca este nevoie de un angajament politic sustinut si de o punere in aplicare efectiva pentru a putea realiza integral obiectivele stabilite in momentul aderarii.

  Rapoartele prezinta o serie de masuri concrete de urmat. Acestea includ planuri de actiune care sa fie elaborate de cele doua state membre, stabilirea domeniilor catre care sa fie directionate fondurile disponibile, sprijinirea in continuare a consolidarii institutionale de catre Comisie, precum si acordarea de asistenta din partea celorlalte state membre.
  Link-uriDocumente
  RAPID:Bulgaria si Romania fac progrese, insa raman inca multe de facut indomeniul reformei judiciare si al luptei impotriva coruptiei pdf - 208 KB [208 KB] English (en)
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii