Cale de navigare

RAPID: Un miliard de euro investiti in tehnologiile digitale pentru ca europenii sa aiba o batranete linistita

14/06/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data14 iunie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereCa raspuns la nevoile legate de imbatranirea accentuata a populatiei Europei, Comisia a adoptat astazi un plan de actiune european intitulat 'Imbatranind bine in societatea informationala'.

  Acest plan de actiune este insotit de un nou program comun european de cercetare, care ridica la peste 1 miliard de euro investitiile in cercetarea din domeniul tehnologiilor informatiei si comunicatiilor (TIC) in vederea imbunatatirii calitatii vietii persoanelor varstnice acasa, la serviciu si in societate in general.

  Aceste noi initiative la nivelul UE vor permite europenilor de varsta a treia sa ramana activi mai mult timp si sa traiasca independent.

  Impreuna, initiativele promit Europei un triplu avantaj: imbunatatirea calitatii vietii si a participarii sociale a persoanelor varstnice din Europa, crearea de noi oportunitati de afaceri pentru industriile Europei si utilizarea unor servicii de sanatate si de protectie sociala mai eficace si mai personalizate.

  Acesta este un comunicat de presa din baza de documente de informare publica RAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatului de presa, va rugam sa accesati linkul de mai jos.
  Link-uriLink-uri externe
  RAPID: Un miliard de euro investiti in tehnologiile digitale pentru ca europenii sa aiba o batranete linistita
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii