Cale de navigare

RAPID: Alimentele ecologice - Un nou regulament care stimuleaza continuarea dezvoltarii sectorului alimentelor ecologice din Europa

12/06/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data12 iunie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereMinistrii agriculturii din Uniunea Europeana au ajuns astazi la un acord politic cu privire la un nou regulament privind productia si etichetarea alimentelor ecologice, care vor deveni mai simple atat pentru agricultori cat si pentru consumatori.

  Noile norme stabilesc detaliat o serie intreaga de obiective, principii si reguli de baza pentru productia ecologica si includ un nou regim de import permanent si un regim de control mai coerent.

  Utilizarea siglei UE pentru produse ecologice va fi obligatorie, insa aceasta poate fi insotita de sigle ale unor organisme de stat sau private.

  Ferma in care s-au obtinut produsele trebuie indicata pentru a informa consumatorii.

  Alimentele vor putea fi insotite de o sigla ecologica numai daca cel putin 95% din ingrediente sunt ecologice.

  Pe de alta parte, in cazul produselor neecologice, ingredientele ecologice vor putea fi indicate ca atare doar pe lista ingredientelor.

  Utilizarea organismelor modificate genetic va ramane interzisa.

  Acum se va prevedea in mod explicit faptul ca limita generala de 0,9% pentru prezenta accidentala a organismelor modificate genetic se va aplica si produselor ecologice.

  Lista substantelor autorizate pentru agricultura ecologica nu va fi modificata.

  Noile reguli vor crea, de asemenea, baza pentru adaugarea de norme privind acvacultura, vinurile, algele marine si drojdiile ecologice.

  In a doua parte a acestui exercitiu de revizuire, pornind de la acest nou regulament, actualele norme detaliate stricte vor fi transferate din vechiul in noul regulament.

  Acesta este un comunicat de presa din baza de documente de informare publica RAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatului de presa, va rugam sa accesati linkul de mai jos.
  Link-uriLink-uri externe
  RAPID: Alimentele ecologice - Un nou regulament care stimuleaza continuarea dezvoltarii sectorului alimentelor ecologice din Europa
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii