Cale de navigare

RAPID: Comisia Europeana si Banca Europeana de Investitii lanseaza un nou instrument pentru finantarea cercetarii si inovatiei

05/06/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data5 iunie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereComisia Europeana si Banca Europeana de Investitii (BEI) au semnat un acord de cooperare, ce initiaza o noua facilitate de finantare prin impartirea riscurilor (RSFF), pentru sprijinirea cercetarii si inovatiei in Europa.

  Acest nou instrument va facilita accesul la finantare pentru initiatorii proiectelor de cercetare si inovare, care, de regula, infrunta mai multe dificultati in accesarea de finantare decat sectoarele traditionale de afaceri, datorita nivelului relativ ridicat al nesigurantei si riscului, aferente acestor activitati.

  Acest instrument, parte a celui de al 7-lea program cadru pentru cercetare al Uniunii Europene (FP7) si al programului pentru cercetare si inovare al Bancii Europene de Investitii, va acoperi partial riscurile financiare asumate de BEI cand finanteaza astfel de activitati.

  Contributia de cate un miliard de euro din partea FP7 si BEI, vor conduce la deblocarea altor finantari in valoare de miliarde pentru acest domeniu.

  Acesta este un comunicat de presa din baza de documente de informare publica RAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatului de presa, va rugam sa accesati linkul de mai jos.
  Link-uriLink-uri externe
  RAPID: Comisia Europeana si Banca Europeana de Investitii lanseaza un nou instrument pentru finantarea cercetarii si inovatiei
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii