Cale de navigare

RAPID: Noua Agentie Europeana pentru Substante Chimice incepe sa opereze din momentul intrarii in vigoare a noii legislatii europene in domeniu

01/06/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data1 iunie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereNoua legislatie europeana in domeniul substantelor chimice, REACH (Inregistrarea, Evaluarea, Autorizarea si restrictionarea Substantelor Chimice), intra astazi in vigoare si odata cu aceasta, va incepe sa functioneze noua Agentie Europeana pentru Substante Chimice, in Helsinki.

  Regulamentu REACH va imbunatati protectia sanatatii umane si a mediului si va incuraja inovarea si competitivitatea industriei chimice a Uniunii Europene.

  Agentia, responsabila pentru implementarea noilor cerinte, va lansa un website ce furnizeaza informatii precum documente, birouri de informare si alte instrumente legate de REACH.

  Incepand cu 1 iunie 2007, Agentia va trebui sa lucreze intensiv pentru a deveni complet operationala la 1 iunie 2008, cand companiile vor depune on line dosarele de inregistrare.

  Directorul executiv interimar este dl. Geert Dancet, care a fost secondat de Comisia Europeana in conducerea echipei care va porni lucrul in cadrul Agentiei.

  Acesta este un comunicat de presa din baza de documente de informare publica RAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatului de presa, va rugam sa accesati linkul de mai jos.
  Link-uriLink-uri externe
  RAPID: Noua Agentie Europeana pentru Substante Chimice incepe sa opereze din momentul intrarii in vigoare a noii legislatii europene in domeniu
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii