Cale de navigare

RAPID: Ziua mondiala impotriva tutunului - tot mai multi europeni sprijina politicile impotriva fumatului, arata noul Eurobarometru

22/05/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data22 mai 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereMajoritatea cetatenilor europeni sustin politicile impotriva fumatului, conform rezultatelor unui nou Eurobarometru despre tutun, prezentat in cadrul Parlamentului European de Comisarul European pentru Sanatate Markos Kyprianou, pentru a marca Ziua Mondiala impotriva Fumatului, pe data de 31 mai.

  O majoritate coplesitoare de 88% sprijina interzicerea fumatului in birouri, locuri de munca in spatii inchise si spatii publice - inregistrandu-se o crestere usoara in comparatie cu anul trecut (88%).

  Sondajul a aratat de asemenea, ca unul din trei fumatori au incercat sa renunte la fumat in ultimele 12 luni. Totusi, peste 70% au reinceput sa fumeze in mai putin de doua luni.

  Comisarul Kyprianou a anuntat ca in cadrul campaniei impotriva fumatului a Uniunii Europene, 'AJUTOR - Pentru o viata fara tutun', va fi lansat pe data de 31 mai un serviciu de e-mail pentru a sprijini pe cei care renunta la fumat.

  Un manifest al tinerilor europeni, intitulat 'Tinerii: pentru o viata fara tutun', a fost prezentat, de asemena, Comisarului European si Membrilor Parlamentului European, la Strasbourg.

  Acesta este un comunicat de presa din baza de documente de informare publica RAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatului de presa, va rugam sa accesati linkul de mai jos.
  Link-uriLink-uri externe
  RAPID: Ziua mondiala impotriva tutunului - tot mai multi europeni sprijina politicile impotriva fumatului, arata noul Eurobarometru
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii