Cale de navigare

RAPID: Forte unite pentru crestere si locuri de munca: Comisia, statele membre si industria vor investi impreuna in programe de cercetare strategica

15/05/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data15 mai 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereAstazi, finantarea cercetarii si dezvoltarii a intrat intr-o noua era odata cu adoptarea de catre Comisia Europeana a unei serii de propuneri ce au ca obiectiv lansarea primelor parteneriate la scara europeana intre sectorul public si cel privat in domeniul cercetarii si dezvoltarii.

  Comisia a prezentat doua initiative tehnologice comune (ITC) cu privire la sistemele informatice incorporate si la medicamentele inovatoare.

  Aceste ITC vor permite reunirea resurselor industriei, ale statelor membre si ale Comisiei in cadrul unor programe de cercetare cu obiective definite.

  Spre deosebire de analiza cazurilor concrete aplicata in mod traditional finantarii proiectelor publice, ITC vor fi orientate mai degraba spre finantarea de programe de cercetare la scara larga dedicate unor obiective comune de cercetare strategica.

  Aceasta noua abordare va crea o masa critica pentru cercetarea si inovarea europeana, va consolida comunitatea de cercetare europeana in domenii strategice cheie si va eficientiza finantarea de proiecte in scopul accelerarii obtinerii rezultatelor cercetarii.

  Decizia de astazi creeaza cadrul juridic pentru constituirea ARTEMIS, ITC pentru sistemele informatice incorporate si a IMI, Initiativa privind Medicamentele Inovatoare.

  Acesta este un comunicat de presa din baza de documente de informare publica RAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatului de presa, va rugam sa accesati linkul de mai jos.
  Link-uriLink-uri externe
  Forte unite pentru crestere si locuri de munca: Comisia, statele membre si industria vor investi impreuna in programe de cercetare strategica
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii