Cale de navigare

RAPID: Sinergia Marii Negre - aducerea regiunii mai aproape de Uniunea Europeana

11/04/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data11 aprilie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereComisia a prezentat astazi o noua initiativa de cooperare a Uniunii Europene pentru regiunea Marii Negre in cadrul politicii europene de vecinatate (PEV).
  'Sinergia Marii Negre' are ca obiectiv dezvoltarea cooperarii in cadrul regiunii Marii Negre, precum si intre aceasta regiune si UE, punand astfel in aplicare propunerea Comisiei din luna decembrie privind adaugarea unei dimensiuni regionale la PEV.
  Impreuna cu politicile bilaterale ale UE fata de tarile din regiune stabilite in PEV, cu procesul de preaderare cu Turcia, precum si cu parteneriatul strategic cu Rusia, 'Sinergia Marii Negre' va completa eforturile deja substantiale realizate de UE pentru promovarea stabilitatii si a reformelor in tarile din jurul Marii Negre.
  Aceasta initiativa completeaza 'lantul' cadrelor de cooperare regionala in vecinatatea UE, alaturandu-se parteneriatului euro-mediteranean si dimensiunii nordice.

  Acesta este un comunicat de presa din baza de documente de informare publica RAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatului de presa, va rugam sa accesati linkul de maijos.
  Link-uriLink-uri externe
  RAPID: Sinergia Marii Negre - aducerea regiunii mai aproape de Uniunea Europeana
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii