Cale de navigare

RAPID: Stimularea diversitatii televiziunii europene si a serviciilor la cerere: Comisia pregateste o noua directiva 'Audiovizualul fara frontiere'

09/03/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data9 martie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereComisia a prezentat astazi un text consolidat al versiunii actualizate a directivei 'Televiziunea fara frontiere'. Dupa o prima lectura in Parlamentul European si in Consiliu, s-a ajuns in prezent la un amplu consens cu Comisia in privinta viitorului cadru juridic al sectorului european al audiovizualului.
  Noile norme, care au fost solicitate in special de catre Parlamentul European, constituie un raspuns la evolutiile tehnologice si creeaza noi conditii de egalitate in Europa pentru noile servicii audiovizuale de mass-media (video la cerere, televiziune mobila, servicii audiovizuale prin televiziunea digitala).
  Televiziunile si producatorii de film europeni vor dispune de o mai mare flexibilitate in ceea ce priveste producerea de continuturi digitale pe care le vor putea pune, in mod gratuit, la dispozitia consumatorilor gratie publicitatii.
  Noua directiva reitereaza pilonii modelului audiovizual european, si anume: diversitatea culturala, protectia minorilor, protectia consumatorului, pluralismul mass-mediei si combaterea urii rasiale si religioase.
  Comisia propune de asemenea sa se asigure independenta autoritatilor nationale de reglementare a mass-mediei. Textul consolidat al noii directive va face obiectul unei a doua lecturi de catre Parlamentul European si Consiliu.

  Acestaeste un comunicat de presa din baza de documente de informare publica RAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatului de presa, va rugam sa accesati linkul de mai jos.
  Link-uriLink-uri externe
  RAPID: Stimularea diversitatii televiziunii europene si a serviciilor la cerere: Comisia pregateste o noua directiva 'Audiovizualul fara frontiere'
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii