Cale de navigare

RAPID:Stimularea diversitatii televiziunii europene si a serviciilor lacerere: Comisia pregateste o noua directiva 'Audiovizualul farafrontiere'

09/03/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data9 martie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereComisiaa prezentat astazi un text consolidat al versiunii actualizate adirectivei 'Televiziunea fara frontiere'. Dupa o prima lectura inParlamentul European si in Consiliu, s-a ajuns in prezent la un ampluconsens cu Comisia in privinta viitorului cadru juridic al sectoruluieuropean al audiovizualului.
  Noile norme, care au fost solicitate inspecial de catre Parlamentul European, constituie un raspuns laevolutiile tehnologice si creeaza noi conditii de egalitate in Europapentru noile servicii audiovizuale de mass-media (video la cerere,televiziune mobila, servicii audiovizuale prin televiziunea digitala).
  Televiziunilesi producatorii de film europeni vor dispune de o mai mareflexibilitate in ceea ce priveste producerea de continuturi digitale pecare le vor putea pune, in mod gratuit, la dispozitia consumatorilorgratie publicitatii.
  Noua directiva reitereaza pilonii modeluluiaudiovizual european, si anume: diversitatea culturala, protectiaminorilor, protectia consumatorului, pluralismul mass-mediei sicombaterea urii rasiale si religioase.
  Comisia propune de asemeneasa se asigure independenta autoritatilor nationale de reglementare amass-mediei. Textul consolidat al noii directive va face obiectul uneia doua lecturi de catre Parlamentul European si Consiliu.

  Acestaeste un comunicat de presa din baza de documente de informare publicaRAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatuluide presa, va rugam sa accesati linkul de mai jos.
  Link-uriLink-uri externe
  RAPID:Stimularea diversitatii televiziunii europene si a serviciilor lacerere: Comisia pregateste o noua directiva 'Audiovizualul farafrontiere'
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii