Cale de navigare

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni: Un nou termen limită pentru înscrieri!

19/01/2009

Termenul limită pentru prezentarea de candidaturi pentru Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni a fost extins până la 16 februarie 2009 pentru a da posibilitatea cât mai multor candidaţi să participe la cea de-a doua ediţie a Premiului. Procedura pentru a aplica este simplă şi directă.

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani implicaţi în proiecte pentru promovarea înţelegerii între popoare din diferite ţări europene.

Premiul Charlemagne este organizat de Parlamentul European şi Fundaţia Premiului Internaţional Charlemagne de la Aachen, iar câştigătorii acestui premiu vor primi o finanţare între €2,000 - €5,000 pentru proiecte existente care promovează identitatea şi colaborarea europene. Reprezentanţii celor mai bune proiecte din cele 27 State Membre ale UE vor fi invitaţi la Aachen, în Germania, la 19 May 2009, pentru a participa la ceremonia de acordare a premiului.

  Pe lângă faptul că vor promova înţelegerea europeană şi internaţională, proiectele câştigătoare ar trebui să servească drept modele pentru tinerii din Europa. În mod special, organizatorii caută exemple practice de  europeni de diferite cetăţenii/naţionalităţi trăind în armonie. Aceste proiecte pot consta din organizarea de evenimente pentru tineret, schimburi de experienţă pentru tineri sau proiecte pe Internet cu o dimensiune europeană.

  Anul trecut, un proiect din Ungaria cu titlul "Studenţi fără frontiere" a câştigat primul loc la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni. Datorită acestui proiect, peste 100 de studenţi din România, Slovacia, Ungaria si Ucraina, precum şi alte ţări, se întâlnesc în fiecare an pentru a dezbate problematica europeană.  Locurile doi si trei ale Premiului au revenit Marii Britanii şi Greciei.

  Formularele pentru a aplica sunt disponibile în 22 de limbi la adresa : http://cyp.adagio4.eu/

  sau de pe site-ul http://www.europarl.europa.eu/

  sau pe site-ul Biroului Parlamentului European din România:

  http://bucuresti.adagio4.eu/

  Noul termen-limită pentru a aplica este: 16 februarie 2009.

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 17/11/2011  |Începutul paginii