Cale de navigare

Programul “LIDER EUROPEAN”: competiţie de dezbateri cu paticiparea liceenilor din cluburile europene

04/06/2010

Reprezentaţa Comisiei Europene în România va premia câştigătorii concursului de dezbateri organizat în cadrul programului Lider European, ediţia 2010. Festivitatea de premiere va avea loc luni, 7 iunie 2010, la sediul Reprezentaţei Comisiei Europene în România din str Vasile Lascăr, nr. 31, Bucureşti. La această festivitate vor participa partenerii implicaţi în program, şi anume: Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR)şi Centrul Europe Direct Centras Bucureşti.

Programul “Lider european” a fost demarat la începutul anului 2010, cu participarea elevilor din cele 16 cluburi europene înfiinţate sub coordonarea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti în licee bucureştene. Scopul acestui program este de a stimula interesul elevilor pentru instituţiile şi politicile  europene, prin asocierea cu noţiuni de leadership, arta de a vorbi în public şi pregătirea pentru dezbateri publice, importante în formarea viitorilor lideri.

  Dna Iulia Deutsch, şef adjunct al Reprezentaţei Comisiei Europene, ne-a declarat:

  “Activitatea desfăşurată de participanţi este un exemplu grăitor de cetăţenie activă pentru că ei avut ocazia să-şi  exprime opiniile într-un context mai larg, plecând de la problematica locală şi naţională către problematica europeană. Participanţii au avut de asemenea posibilitatea de a discuta şi analiza drepturile şi îndatoririle lor ca cetăţeni, dar mai ales ce aşteaptă societatea noastră din partea lor."

  Programul s-a finalizat prin organizarea unei competiţii de dezbateri având următoarea temă "Ar trebui ca transportul public să fie gratuit?", iar Reprezentaţa Comisiei Europene în România a avut un rol consultativ în documentarea pentru pregătirea temei, prin intermediul Centrului de informare Europe Direct Centras Bucureşti.

  Câştigătorii competiţiei sunt:

  Locul I:  Colegiul National „Gh. Lazar”

  1. Anca Diana Vicol
  2. Bianca Grigoras
  3. Georgiana Caramihai

  Locul II: Colegiul Tehnic „Media”

  1. Iulian Vrajitoru
  2. Cristian Ciobanu
  3. Ingrid Marcoianu

  Rezerva: Andreea Ionita

  Locul III: Colegiul National „I. L. Caragiale”

  1. Raluca Lazar
  2. Madalina Horlescu
  3. Muna Alhaddad

   

  Persoană de contact: 

  Ruxandra Hacerian
  Chelgate Ltd, Sucursala Bucureşti
  Tel: 0731 551 649
  Email: rh@chelgate.com

  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii