Cale de navigare

Lansarea în România a Preşedinţiei Cehe a Uniunii Europene

14/01/2009

La invitaţia ambasadorului Republicii Cehe, Petr Dokládal, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Niculae Idu, a participat la conferinţa organizată cu prilejul lansării în România a Preşedinţiei Cehe a Uniunii Europene. La eveniment au mai luat parte Luminiţa Odobescu, director în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ambasadorul Franţei, Henri Paul şi ambasadorul Suediei, Mats Aberg.  

    Dl. Petr Dokládal, ambasadorul Republicii Cehe şi dl. Niculae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România

    Dl. Idu a salutat programul ambiţios de lucru al Preşedinţiei Cehe pentru următoarele şase luni şi a subliniat disponibilitatea Reprezentanţei Comisiei Europene de a lucra împreuna cu Ambasada Republicii Cehe pentru atingerea obiectivelor enunţate în cadrul celor trei priorităţi ale Preşedinţiei: economie, energie şi promovarea rolului Uniunii Europene în lume. Preşedinţia cehă va avea în vedere şi ratificarea Tratatului de la Lisabona şi alegerile pentru Parlamentul European.

    Ambasada Republicii Cehe va participa la Festivalul Filmului European (8 – 18 mai) şi la mesele rotunde lunare cu tematică europeană organizate de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

    Pagini Utile

    Ultima actualizare: 17/11/2011  |Începutul paginii