Cale de navigare

Invitaţie la dezbaterea ocazionată de lansarea lucrării "Glosar privind Tratatul de la Lisabona"

19/11/2009

Invitaţi de onoare ai evenimentului sunt domnul Leonard Orban, comisar european pentru multilingvism şi domnul academician Marius Sala, vicepreşedinte al Academiei Române, director al Institutului de Lingvistică “Iorgu Iordan – Al.Rosetti”.

Domnul Niculae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti şi doamna Gabriela Drăgan, director general al Institutului European din România vor adresa o alocuţiune de deschidere, iar doamna Mariana Bara va avea o intervenţie în calitate de autoare a acestei publicaţii. Anexăm agenda provizorie a evenimentului. 

Dezbaterea va avea loc la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, str. Vasile Lascăr 31, etaj 1, în data de 23 noiembrie, cu începere de la orele 10:30. Înregistrarea participanţilor se deschide la orele 10:00.

  Dezbatere ocazionată de lansarea lucrării 

   "Glosar privind Tratatul de la Lisabona"

  Bucureşti, Casa Uniunii Europene

  (Str. Vasile Lascăr 31, etaj 1)

       23 noiembrie, orele 10:30

   

  Standardizarea terminologiei, pe lângă faptul că îmbunătăţeşte calitatea traducerilor şi facilitează căutarea actelor legislative după cuvinte-cheie, contribuie şi la redactarea mai riguroasă a proiectelor de acte legislative în limba română. Recunoscând importanţa terminologiei, Institutul European din România a creat o bază de date terminologice (care în prezent depăşeşte 25 000 de intrări validate şi este disponibilă pe site-ul www.ier.ro) şi a publicat în seria "Acquis comunitar" glosare pe diferite teme.

  Suntem convinşi că şi glosarul de faţă va fi bine primit de public, cu atât mai mult cu cât, din cunoştinţele noastre, este prima lucrare de acest gen pe piaţa românească, venind astfel în întâmpinarea nevoii reale de informare şi de perfecţionare a cunoştinţelor în domeniul instituţiilor şi al politicilor Uniunii Europene, aflate în continuă evoluţie.

   

  10:00 – 10:30   Înregistrarea participanţilor

  10:30 – 10:45   Discursuri introductive:

                         Domnul Niculae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România

                         Doamna Gabriela Drăgan, director general al Institutului European din România

  10:45 – 11:15   Intervenţii ale invitaţilor de onoare:

                         Domnul Leonard Orban, comisar european pentru multilingvism

                         Domnul Marius Sala, vicepreşedinte al Academiei Române, director al Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”

  11:15 – 11:35   Intervenţii ale autorilor glosarului:

                         Doamna Mariana Bara, autor, Institutul European din România

  11:35 – 12:00   Discuţii

   

  Pagini Utile

  • Confirmarea participării

   Vă rugăm să confirmaţi participarea dumneavoastră până cel mai târziu vineri, 20 noiembrie a.c., orele 14 , la următoarele coordonate: Florentina Costache, coordonator de proiect, IER (fax 021 314 26 66, tel. 021 314 2696 (97), email: florentina.costache@ier.ro).

  Ultima actualizare: 17/11/2011  |Începutul paginii