Cale de navigare

“Danube Tour by Bike 2009” – Ruta 2, startul oficial din faţa Parlamentului României, Bucureşti

18/06/2009

Ciclişti entuziaşti din întreaga Europa (state membre UE, ţările din Balcanii de Vest şi Turcia) sunt în ultimele pregătiri, înainte de a lua parte la primul turneu european pe bicicletă de-a lungul fluviului Dunărea. Pe 23 iunie ora 08:00, peste 200 de biciclişti, reprezentând 23 de ţări vor începe acest tur din faţa Parlamentului de la Bucureşti. Înainte de începerea  acestui tur care va dura cinci zile circuitul traversând România, Bulgaria şi Serbia, aceştia vor fi întâmpinaţi oficial de domnul Niculae IDU, seful Reprezentanţei Comisiei Europene în România,  pentru a marca începutul acestui eveniment.

  Grupul va porni la drum de la Bucuresti spre Bechet cu ajutorul autocarelor, unde se va traversa Dunarea la Orjahovo, Bulgaria, apoi pe biciclete până la Lom. Pe data de 24 iunie, bicicliştii vor sosi la Vidin (unul dintre cele mai frumoase oraşe din Bulgaria). Aici vor fi invitaţi la un eveniment public gratuit organizat de către Comisia Europeană şi partenerii săi. In 25 Iunie turul va continua spre Serbia până în localitatea Prahovo, unde se va traversa  peste barajul de la Porţile de Fier II spre România, aici grupul este aşteptat de către oficialităţi ale judeţului Mehedinţi care îi vor însoţi spre Turnu Severin.

  În data de 26 Iunie participanţii vor continua turul pe bicicletă spre impresionantul Baraj de la Porţile de Fier I. Acest baraj este unul dintre principalele puncte de atracţie din tur. Se va continua pe malul sârbesc al Dunării până la Veliko Gradiste. Destinaţia finală este Belgrad în data de 27 iunie.

  În acelaşi timp, un al doilea grup de 200 de biciclişti va lua startul din Budapesta, Ungaria parcurgând renumitul Park Naţional Dunăre-Drava. După ce vor traversa frontiera cu Croaţia participanţii au ocazia de a se relaxa şi odihni la un eveniment organizat în Vukovar înaintea părţii finale a turului ce va  depăşi Banska Palanka şi Novi Sad cu punct final la Belgrad.

  Ambele grupuri se vor întâlni în Belgrad şi vor celebra sfârşitul turului într-un mare spectacol organizat în imediata apropiere a faimoasei cetăţi Kalemegdan situată pe malul Dunării la confluenţa cu râul Sava. Evenimentul va cuprinde un spectacol de muzică şi divertisment; în zonă vor mai fi amplasate standuri cu centre de informaţii despre Uniunea Europeană şi Serbia.

  „Danube Tour by Bike 2009“ este o oportunitate de a aduce împreună oameni din Europa (statele membre UE, ţările din Balcanii de Vest şi Turcia), de a încuraja integrarea şi dialogul între oameni si creşterea gradului de conştientizare faţă de bogatul patrimoniu cultural din Europa de Sud-Est. Turul se doreşte a fi startul unei acţiuni la nivel european pentru protejarea eco-sistemului Dunării.

   

  Press contact:

  Claire Castel                                                                     David French

  European Commission/ DG Enlargement                              Media Consulta International Holding AG

  Tel. + 32 (0)2 29 - 661 78                                                  Tel. +49 (0)30 65 000 - 324

  Email: Claire.Castel@ec.europa.eu                                      Email: d.french@media-consulta.com

  Ultima actualizare: 17/11/2011  |Începutul paginii