Cale de navigare

Campania „Milk – Drink it up” e în toi: Comisarul european Mariann Fischer Boel anunţă câştigătorii concursului de fotografii „Puterea laptelui”

25/06/2009

Mariann Fischer Boel, membră a Comisiei Europene responsabilă cu agricultura şi dezvoltarea rurală, anunţă astăzi, în cursul unei vizite la o şcoală din Paris, numele celor trei câştigători ai concursului foto „Puterea laptelui”. Concursul se înscrie în campania europeană „Milk – Drink it up” („Bea lapte!”), care are drept scop să-i informeze pe europeni despre binefacerile consumului de lapte şi de lactate ca alternativă sănătoasă la alimentele şi băuturile cu valoare nutritivă scăzută.  

  „În zilele noastre, alimentaţia nu ne mai afectează numai starea fizică, ci şi – din ce în ce mai mult – starea de spirit.În Europa, 22 de milioane de tineri supraponderali sau obezi pot confirma acest lucru. Anul acesta, Uniunea Europeană a alocat deja peste 55 de milioane de euro pentru finanţarea programului european «Lapte în şcoli»”, a explicat Mariann Fischer Boel.„Concursul de fotografii face parte din eforturile noastre de sensibilizare a copiilor şi adolescenţilor cu privire la importanţa alimentaţiei sănătoase. De aceea, sunt încântată să văd că atâţia tineri şi-au dovedit creativitatea ca să ne arate ce mult le plac produsele lactate”

  Fotografiile alese cu voturile internauţilor din toată UE sunt prezentate de comisarul pentru agricultură cu ocazia vizitei sale la o şcoală de panificaţie din Paris. Concursul fotografic „Puterea laptelui” a stârnit creativitatea tinerilor europeni pe tema laptelui şi a produselor lactate. În total, 710 tineri fotografi au concurat pentru unul din premiile atractive – consola Wii Sport, care le va permite să îmbine activitatea fizică în familie cu interesul pentru tehnologie.  Fericiţii câştigători sunt Benedek Horvath, Andrea Cremona şi Teresa Videva.

  Vizita la Paris se înscrie în campania „Drink it up!", în cadrul căreia comisarul Fischer Boel a participat în ultimele luni, alături de tineri, la numeroase ateliere de preparare a unor meniuri proaspete şi echilibrate pe bază de lactate, fructe şi legume.

  Obezitatea:un fenomen în creştere în Europa

  La ora actuală, alimentaţia corectă este una din preocupările majore legate de tineri şi obezitate, în special din cauza tendinţei care se menţine îngrijorătoare: în fiecare stat membru, între 25% şi 30% din tineri şi adolescenţi sunt afectaţi de această problemă.

  Uniunea Europeană a luat măsuri, mobilizând deja, pentru anul şcolar care se încheie, peste 55 de milioane de euro destinaţi programului european „Lapte în şcoli”. Alte 90 de milioane sunt prevăzute pentru programul „Fructe şi legume în şcoli” în anul şcolar care urmează. Măsurile europene oferă un sprijin financiar şi pedagogic, pentru a stimula copiii să-şi însuşească repede deprinderi alimentare sănătoase şi să participe la activităţi fizice care pot contribui substanţial la apărarea lor, ulterior, în viaţă, de probleme de sănătate ca maladiile cardiovasculare, diabetul şi accidentele vasculare cerebrale.

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 17/11/2011  |Începutul paginii