Ziua Maritimă Europeană 2010

18/05/2010 00:00:00

Întreaga comunitate mondială a nauticii va fi prezentă între 18 si 21 mai la Gijon, în Spania, pentru a sărbători Ziua Maritimă Europeană 2010. De la lansarea sa în 2008, Ziua Maritimă Europeană se celebrează în data de 20 mai.

Anul acesta, Gijon va găzdui Conferinţa dedicată acestui eveniment, ce va conţine in jur de 50 de seminare acoperind o gamă extinsă de subiecte navale, toate sub tema comună a inovaţiei pentru o dezvoltare sustenabilă a sectoarelor maritime şi a regiunilor de coastă. Unul dintre momentele cheie ale conferinţei va fi sesiunea plenară din 20 mai, printre vorbitori numărându-se Diego Lopez Garrido, Secretar de Stat spaniol pentru afaceri maritime, Maria Damanaki, Comisar european pentru afaceri maritime şi pescuit, precum şi Excelenţa Sa prinţul Felipe de Borbón. Comisarul pentru mediu Janez Potocnik va susţine un discurs în sesiunea din 19 mai.

  Context

  Aceasta este cea de-a treia ediţie a Zilei Maritime Europene, iar conferinţa dedicată a devenit deja un eveniment la care participă toţi decidenţii importanţi ai sectorului maritim. Anul acesta evenimentul este găzduit de Preşedinţia spaniolă a Comisiei Europene şi guvernul principatului de Asturias. Ediţia de anul trecut, organizată la Roma, a atras peste 1200 de participanţi. În afara conferinţei din Gijon, Ziua Maritimă Europeană va fi celebrată prin diverse evenimente susţinute pe întreg continentul în jurul datei de 20 mai. Acest eveniment a fost creat ca fiind parte integrantă din Politica Maritimă a UE, în vederea sublinierii impactului mărilor si oceanelor asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor europeni ce locuiesc atât în regiunea de coastă, cât şi cea continentală.

  Pagini Utile

  • Informaţii suplimentare

    

    

   Programul detaliat al conferinţei poate fi consultat aici.

  Ultima actualizare: //  |Începutul paginii