Cale de navigare

Termen limită pentru participarea la competiţia Poveştile Limbii

31/01/2011

Ziua Europeană a Limbilor din 2010 marchează lansarea competiţiei Poveştile limbii. Organizată de Comisia Europeană, competiţia urmăreşte să demonstreze, prin istorisiri plăcute şi amuzante, cât de variate sunt beneficiile pe care le poate oferi cunoaşterea limbilor străine, precum şi să inspire oamenii să înveţe limbi străine. Cetăţenii cu vârsta de cel puţin 18 ani din cele 31 de ţări europene sunt invitaţi să îşi spună poveştile despre avantajele cunoaşterii limbilor străine.

  În ce limbă pot participa?

  Trebuie să vă trimiteţi materialul în oricare dintre cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene: bulgară, cehă, daneză, olandeză, engleză, estonă, finlandeză, franceză, germană, greacă, maghiară, irlandeză, italiană, letonă, lituaniană, malteză, polonă, portugheză, română, slovacă, slovenă, spaniolă şi suedeză. Materialele trimise de către concurenţii din cele 31 de ţări participante vor fi publicate pe site-ul campaniei pentru a putea fi votate de către public.

  Conţinutul poveştii se poate referi însă la orice limbă, nu numai la cele europene.

  Votaţi şi câştigaţi!

  În runda votului public, fiecare persoană poate vota materialele pe care le-a ales. Trei dintre votanţii din public vor câştiga o excursie gratuită la Bruxelles.
  Votanţii online pot vota materiale din orice ţară, inclusiv a lor; de exemplu, un cetăţean german poate vota un material grecesc. Aceştia pot vota însă cel mult trei materiale.

  Câte un câştigător naţional din fiecare ţară va fi invitat să participe la festivitatea de premiere de la Bruxelles, din 10 mai 2011. Cei 31 de câştigători naţionali vor fi premiaţi cu o excursie la Bruxelles pentru o experienţă cu adevărat europeană – capitala europeană, instituţiile europene şi oamenii din culise, precum şi cu privilegiul de a întâlni celebrităţile care sprijină competiţia. Comisia Europeană va acoperi costurile de transport şi cazare pentru câştigători.

  Dintre cei 31 de finalişti, trei concurenţi vor primi la Bruxelles titlul de Campion european. Aceşti trei Campioni europeni vor primi un premiu special.

  Mai mult, se vor selecta trei votanţi online prin tragere la sorţi. Ca şi câştigătorii naţionali, aceşti votanţi norocoşi vor fi premiaţi cu o excursie gratuită la Bruxelles pentru a participa la Festivitatea de premiere şi pentru a întâlni celebrităţile care sprijină competiţia.

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii