Cale de navigare

Colocviul "Alegerile europene şi prezenţa tinerilor la vot"

28/05/2009

A cincea dezbatere din seria colocviilor pe teme europene va fi dedicată alegerilor pentru Parlamentul European din data de 7 iunie şi prezenţei tinerilor la vot. Niculae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România va fi gazda evenimentului. Dezbaterile vor fi moderate de către Melania Medeleanu (Realitatea TV).

  Colocviul "Alegerile europene şi prezenţa tinerilor la vot"

  Galerie video

  La alegerile pentru Parlamentul European din anul 2004 a votat doar unul din doi cetăţeni europeni cu drept de vot. Prezenţa la urne a fost mult mai scăzută în cele 10 state membre care tocmai ce aderaseră la Uniunea Europeană cu o lună în urmă - doar un alegător din patru şi-a exprimat opţiunea. 75% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani nu au participat la scrutin, ceea ce demonstrează gradul scăzut de conştientizare a importanţei alegerilor europarlamentare în rândul celor mai tineri alegători.

  Dezbaterea pe această tema a fost precedată de intervenţia excelenţei sale Jaap Werner, ambasadorul Olandei şi domnul Andi Lăzescu, analist politic şi ziarist la Revista 22.

  Evenimentul a avut loc la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, strada Vasile Lascăr 31, Bucureşti, în data de 28 mai 2009 la orele 11:00.

  Pagini Utile

  • Galerie foto

   Fotografiile surprinse în timpul colocviului sunt disponibile aici.

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii