Cale de navigare

Vernisajul expoziţiei "Europa în oglinda cartografiei"

09/05/2009

Cu ocazia Zilei Europei, Adminstraţia Prezidenţială şi Muzeul Naţional Cotroceni, împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, vă invita sâmbătă, 9 mai 2009, orele 13:00, la vernisajul expoziţiei "Europa în oglinda cartografiei", o incursiune în cartografia veche din secolele XV-XVIII.

Evenimentul se va bucura de participarea domnului Leonard Orban, comisar european pentru multilingvism. Principalii  parteneri  in organizarea acestui eveniment sunt Biblioteca Academiei Române, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” şi domnul Ovidiu Şandor, colecţionar. 

Expoziţia poate fi vizitata între 9 şi 30 mai 2009 în Spaţiile Medievale ale Muzeului Naţional Cotroceni, iar accesul la vernisaj se face pe baza invitaţiei ataşate, valabilă pentru două persoane, sau pe baza unui act de identitate, în cazul în care participarea a fost confirmata la dna Daria Catalui (e-mail: dc@chelgate.com; telefoane: 0212300724 si 0788793262). 

Vă aşteptăm, aşadar, să admirăm împreună reprezentările „bătrânului continent”, aşa cum au evoluat ele de-a lungul câtorva secole cruciale pentru istoria Europei, dar şi pentru cea a cartografiei.

    Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii