Cale de navigare

Noul termen limită de participare la concursul pentru crearea unui nou logo ecologic pentru produsele din UE

06/07/2009

La doar câteva zile până la expirarea termenului limită, Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene publică apelul final de participare la concursul pentru crearea unui nou logo ecologic  european. Studenţii de la facultăţile de design din cele 27 state membre sunt invitaţi să participe la concurs, ei având şansa de a câştiga importante premii în bani şi de a fi cunoscuţi drept creatorii noului logo european pentru produsele ecologice. Noul termen limită de participare la concurs este 6 iulie 2009 .

  La concurs pot participa cetăţenii Uniunii Europene de orice vârstă care sunt înregistraţi în prezent ca studenţi la o instituţie de învăţământ superior în domeniul artei sau designului de pe teritoriul Uniunii Europene sau cei care au obţinut de curând o diplomă într-un domeniu relevant. Concursul privind logo-ul ecologic s-a bucurat deja de succes, înregistrând numeroase participări de peste tot din cele 27 state membre. Până în prezent, peste 500 de studenţi au răspuns provocării şi au trimis proiecte creative şi unice, menite să simbolizeze produsele şi agricultura ecologică la nivel european. Și mai mulţi studenţi au acum ocazia să participe şi să-şi trimită creaţiile, dat fiind că termenul de participare a fost prelungit cu încă cinci zile. Propunerile trimise pot fi descărcate de pe pagina de internet dedicată concursului www.ec.europa.eu/organic-logo.

  Propunerile care întrunesc cerinţele concursului vor fi supuse votului unui juriu internaţional, format din experţi în domeniul agriculturii şi al producţiei ecologice şi din profesionişti cu înalte calificări în domeniul designului. Printre membrii marcanţi ai juriului se numără: Riitta Brusila-Räsänen, profesor de design în domeniul graficii la University of Lapland/ Finlanda; profesorul Erik Spiekermann din Germania, doctor Honoris Causa, director de creaţie şi managing partner la compania Edenspiekermann;  Elisabeth Mercier, directorul agenţiei BIO din Franţa; Urs Niggli, director al Institutului de Cercetare a Agriculturii Ecologice (FiBL) din Elveţia; Szymon Skrzypczak, un tânăr designer laureat, din Polonia; Tom Václavík, expert în marketing pentru produse ecologice din Republica Cehă şi preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Comercianţilor cu Amănuntul pentru Produse Ecologice şi Craig Sams, preşedintele Soil Association din Marea Britanie. Juriul competiţiei va fi prezidat de Rob Vermeulen,  fostul preşedinte al Asociaţiei Paneuropene de Brand Design.

  Proiectele vor fi evaluate în funcţie de capacitatea lor universală de reprezentare, puterea lor de exprimare fără cuvinte, claritatea prezentării lor şi caracterul atemporal. Cele mai atrăgătoare şi mai originale logo-uri vor fi selecţionate în cadrul întâlnirii oficiale a juriului care va avea loc la 20 iulie 2009, iar propunerile alese vor fi prezentate pe siteul concursului www.ec.europa.eu/organic-logo. Concursul este extrem de interesant, dat fiind că toţi cetăţenii europeni vor avea ocazia să voteze câştigătorul pe internet, la sfârşitul anului.

  Concursul va avea  trei câştigători. Câştigătorul premiului întâi,  pe lângă faptul că îşi va vedea creaţia aleasă drept logoul folosit pentru a desemna produsele ecologice europene, va primi suma de 6000 de euro. Al doilea şi al treilea premiu vor fi în valoare de 3500 şi respectiv 2500 de euro. Câştigătorii vor fi anunţaţi în iulie 2010 şi vor fi invitaţi la ceremonia de premiere care va avea loc la Bruxelles, în cadrul căreia Comisarul pentru Agricultură şi dezvoltare rurală le va înmâna premiile.

  Informaţii suplimentare cu privire la noul logo european pentru produsele ecologice

  Comisia Europeană are nevoie de un nou logo pentru produsele ecologice preambalate din cele 27 state membre ale Uniunii Europene, care îndeplinesc standardele de producţie stabilite la nivel european. Noul logo ecologic va fi folosit începând cu iulie 2010 şi va fi obligatoriu pentru toate produsele ecologice preambalate din cele 27 state membre ale Uniunii Europene, care îndeplinesc standardele de etichetare stabilite la nivel european. În plus, logo-ul poate fi folosit opţional şi pentru produsele ecologice care nu sunt preambalate şi care provin din statele membre ale Uniunii sau din state terţe. menul pentru participarea

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii