Cale de navigare

Selecție pentru Consiliul de administrație al AESA

28/06/2013

Comisia Europeană organizează un proces de selecție pentru a înlocui 7 dintre cei 14 membri ai Consiliului de Administrație al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (AESA). Mandatele celor 7 membri în cauză se încheie în data de 30 iunie 2014.

  Cererea pentru expresii de interes a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, cu referința OJ C138 din 17.05.2013 .

  Formularele de înregistrare și de expresie de interes pot fi descărcate de aici

  Data-limită pentru înregistrare este 12 iulie 2013.

  Consiliul de Administrație este responsabil cu monitorizarea generală a activității Autorității,  pentru a se asigura că își îndeplinește misiunea asumată și sarcinile care îi revin, în conformitate cu mandatul acesteia, într-un climat de independență și transparență. De asemenea, între responsabilitățile Consiliului de Administrație se regăsesc și numirea directorului executiv, a Comitetul Științific, precum și a celor zece grupuri de lucru științifice.

  După finalizarea procesului de înregistrare, Comisia va elabora o listă de candidați care va fi transmisă către Consiliu. Acestuia din urmă îi revine sarcina de a numi noii membri ai Consiliului de Administrație, în urma unei consultări cu Parlamentul European.

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 30/05/2013  |Începutul paginii