Cale de navigare

Dezbatere - "Șanse egale - legislația europeană și persoanele cu dezabilități"

03/12/2010

Biroul Parlamentului European și Reprezentanta Comisiei Europene în România organizează, în colaborare cu Consiliul Național al Dizabilității din România, o dezbatere în cadrul Forumului cetățenesc intitulat "Șanse egale - legislația europeană și persoanele cu dezabilități", la București, 3 decembrie 2010, între orele 10:00 - 13:00. Acest eveniment vine în întâmpinarea inițiativei prezentate de către Comisia Europeană la 15 noiembrie 2010 Parlamentului European si Consiliului Uniunii Europene, în direcția adoptării unei noi strategii UE care să înlăture obstacolele care împiedică persoanele cu dizabilități să se bucure de drepturile lor în societate ca și restul populației. Locaţie:str. Vasile Lascăr nr. 31, București, Sala de Conferințe "Nicolae Titulescu", etajul 1

  Strategia prezintă măsurile specifice care vor putea fi aplicate de guvernele naționale în următorii zece ani pornind de la recunoașterea reciprocă a cardurilor naționale de dizabilitate și mergând până la promovarea standardizării în utilizarea regulilor privind achizițiile publice și ajutoarele de stat astfel încât toate bunurile și serviciile să devină accesibile persoanelor cu dizabilități.

   

  La dezbaterea din cadrul forumului vor participa dna Lucinia Bal, Șeful Biroului de Informare al Parlamentului European în România, dl. Niculae Idu, Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, dl. Radu Sergiu Ruba, Președintele Consiliului Național al Dizabilității din România, precum si reprezentanți ai următoarelor instituții: Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Ministerul Sănătății, Primăria Generală a Capitalei, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Comisiile pentru muncă, familie și protecție socială ale celor două Camere ale Parlamentului României. 

  Cu ocazia Zilei Internaționale și Europene a persoanelor cu dizabilitati, marcată în fiecare an la 3 decembrie, evenimentele organizate la Bruxelles și în Statele Membre vor dezbate beneficiile pe care cetățenia europeana le aduce persoanelor cu dizabilități în trei domenii: recunoașterea de către toate Statele Membre a dizabilitatii, mobilitatea și sistemele de securitate socială și, respectiv, accesul la cultură și petrecerea timpului liber.

   

  Forumurile cetățenești organizate de Biroul de Informare al Parlamentului European în România în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România și cu reprezentanți ai societății civile oferă o platformă de dezbatere a temelor de interes public la nivel european și național.

   

  Contact:

   

  Mădălina Mihalache

  Biroul de Informare al Parlamentului European în România

  Tel: + 40 21 405 0880

  Fax: + 40 21 405 0886

  Email: epbucarest@europarl.europa.eu

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii