Cale de navigare

Seminar despre securitatea nucleară

01/10/2012 - 02/10/2012

În contextul activităților de integrare și expansiune ale Comisiei Europene, JRC-ITU (the European Commission Joint Research Centre - Institute for Transuranium Elements) va fi organiza o întâlnire despre securitatea nucleară, la București, în perioada 1-2 octombrie 2012. Seminarul va fi susținut în parteneriat cu IAEA și va fi găzduit de Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN). În cele două zile, seminarul va aborda aspecte legate de „Dezvoltarea și implementarea unui plan național de reacție” sau „Competența legislativă din domeniul nuclear”.   

  Acest seminar va avea loc la  JW Marriott Bucharest Grand Hotel, iar numărul participanților va fi limitat la 30 (aproximativ 3 participanți pentru fiecare țară), punându-se accent pe situația țărilor din zona Balcanică.

  Scopul principal al acestui seminar este acela de a contribui la îmbunătățirea securității nucleare în aceste țări. Mai exact, se doresc următoarele lucruri:

  Dezvoltarea și implementarea unei modalități consistente de reacție la incidentele ilicite care implică materiale radioactive și nucleare (dezvoltarea și implementarea unui plan național de reacție);

  Punerea în comun a unei metodologii și a unor informații de bună practică între statele membre UE, țările candidate sau din vecinătate;

  Garantarea accesului statelor la resursele informaționale privind competența legislativă din domeniul nuclear care poate ajuta în interceptarea materialelor nucleare;

  Evidențierea rolului de susținere al serviciilor inițiate de Comisia Europeană prin pregătire și cercetare tehnică nucleară. 

  Vă invităm pe această cale să participați la acest seminar (agenda evenimentului se găsește mai jos), fiind recomandat pentru autoritățile naționale implicate în reacția la incidente care afectează securitatea nucleară, precum traficul ilicit de materiale nucleare sau radioactive. Acesta poate compromite reglementarea nucleară sau aplicarea legii. 

  Pentru a spori beneficiile acestui seminar, recomandăm trimiterea unor reprezentanți din partea fiecărui stat. JRC are fonduri limitate pentru a susține participanții și acestea vor fi alocate în ordinea prezentării. JRC intenționează să ofere sprijin pentru trei participanți din fiecare țară parteneră, acoperind cheltuielile cu deplasarea (bilete de avion clasa economică sau bilete de tren) și o bonificație pentru a acoperi cheltuielile pentru cazare și hrana zilnică.  

  Participanții sunt rugați să se înregistreze prin e-mail înainte de 10 septembrie 2012 (Ms. Anna Kolessow; anna.kolessow@ext.ec.europa.eu ), menționând că este necesar și sprijinul financiar. După îndeplinirea acestor pași, participanții vor primi informații legate de logistică, fiindu-le trimisă și o agendă finală detaliată a evenimentului, după termenul-limită de înregistrare.  

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii