Cale de navigare

Prevenirea conflictelor şi consolidarea păcii în vecinătatea estică a UE şi în Balcanii de Vest

28/06/2011

Reuniunea privind "Prevenirea conflictelor şi consolidarea păcii în vecinătatea estică a Uniunii Europene şi Balcanilor de Vest" va avea loc la Bucureşti, ocazie cu care se vor întâlni reprezentanţi ai Guvernului român, instituţiilor UE şi cei ai societăţii civile din România, ai vecinilor din Est şi Balcanilor de Vest.

  Reuniunea politică va avea loc pe 28 iunie 2011, la Bucureşti, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, şi va fi organizată în comun de Ministerul Afacerilor Externe din România, Parlamentul European, Biroul European de Legătură pentru Consolidarea Păcii (EPLO) şi Acţiunea pentru Pace - Institutul de Cercetare şi Instruire din România (PATRIR), cu sprijinul Serviciului european pentru acţiune externă (Direcţia pentru Prevenirea Conflictelor şi Politica de Securitate) şi al Comisiei (Serviciul instrumentelor de politică externă).

  Întâlnirea de la Bucureşti va reuni liderii experţilor europeni, reprezentanţi ai instituţiilor UE, ai Guvernului român şi ai societăţii civile din România, ai Balcanilor de Vest, Republicii Moldova şi Ucrainei. Aceştia vor discuta modul în care vor fi incluse în politicile UE din aceste regiuni - prevenirea conflictelor şi construirea păcii - precum şi modul în care statele membre ale UE, cum ar fi România, pot contribui la construcţia păcii şi prevenirea conflictelor violente.

  Obiectivele generale ale reuniunii:

  • analizarea situaţiei actuale în ceea ce priveşte instituirea Serviciului european pentru acţiune externă (SEAE);

  • identificarea oportunităţilor şi obstacolelor SEAE, pentru a preveni conflictele violente şi de a construi pacea;

  • discutarea posibilităţii implicării României în prevenirea conflictelor şi politicilor UE de construire a păcii;

  • discutarea eficacităţii Uniunii în prevenirea conflictelor din regiunea vecină şi în Balcanii de Vest;

  • analizarea modului în care statele membre pot face Uniunea Europeană mai eficientă în prevenirea conflictelor din vecinătatea estică şi în Balcanii de Vest.

   

  Reuniunea este organizată ca parte a Reţelei dialogului cu societatea civilă (CSDN). CSDN urmăreşte să faciliteze dialogul privind aspectele legate de consolidarea păcii între societatea civilă şi factorii de decizie politică al UE şi contribuie la consolidarea capacităţilor internaţionale şi regionale de prevenire a conflictelor şi post-conflictelor de cooperare.

  Reuniunea va avea loc la Reprezentanţa Comisiei Europene în România – Strada Vasile Lascăr 31, 020492, Bucureşti.

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii