Cale de navigare

Conferința Europa 2020 - Agenda pentru noi competenţe şi locuri de muncă

28/02/2013

În perioada 28 februarie – 1 martie 2013, la Dublin, în Irlanda, Comitetul Regiunilor organizează conferința "Europa 2020 - Agenda pentru noi competenţe şi locuri de muncă". Tema evenimentului este educația, participanții urmând să analizeze eventualele măsuri care pot fi luate de către autoritățile locale și regionale pentru îmbunătățirea sistemului educațional și pentru a răspunde nevoii de a dezvolta cariere mai flexibile, susținând astfel strategia de dezvoltare a Europei.

  Unul dintre obiectivele Uniunii Europene pentru perioada următoare este de a atinge o rată de ocupare a populației de 75% până în 2020, față de nivelul înregistrat în 2011 de 68,6%. Agenda pentru noi competențe și locuri de muncă vine în susținerea atingerii acestui obiectiv, fiind una dintre cele șapte inițiative emblematice ale strategiei Europa 2020. Conform acesteia, statele membre vor pune în aplicare o serie de reforme la nivelul pieței muncii pentru a susține dezvoltarea competențelor, a îmbunătăți condițiile de lucru și pentru a încuraja crearea de noi locuri de muncă.

  Evenimentul de la Dublin este adresat în principal factorilor de decizie politică și experților din administrația locală, națională și regională, precum și specialiștilor în recrutare din mediul academic, rețelor și asociațiilor din domeniu.

  La finalul conferinței, discursurile, prezentările și înregistrările vor fi disponibile aici.

  Pagini Utile

  • O prezentare a temelor discutate în cadrul conferinței "Europa 2020: Agenda pentru noi competenţe şi locuri de muncă " este disponibilă aici .

    

  • Programul Conferinței este disponibil aici .

    

  • Consultați aici lista participanților la conferință.

    

  • Detalii despre Agenda pentru noi competențe și locuri de muncă sunt disponibile în documentul acesta .

    

  • O serie de informații suplimentare sunt disponibile pe pagina de internet a Comitetului Regiunilor.

    

  • Aflați mai multe despre strategia Europa 2020 pe pagina de internet dedicată.

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii