Cale de navigare

“Tineret în mişcare” vine la Bucureşti în data de 27 septembrie 2012

27/09/2012 - 28/09/2012

Pe data de 27 septembrie, Tineret în mişcare – o iniţiativă a Uniunii Europene, vine în capitala României, pentru două zile, şi îşi amenajează cortul în Parcul Tineretului.

  Bucureşti – 25 septembrie 2012. Doriţi să ştiţi mai multe despre posibilităţile granturilor UE pentru studii, voluntariat sau muncă în străinătate, să discutaţi cu tineri care au beneficiat deja de aceste oportunităţi şi să aflaţi care este cu adevărat experienţa acestora? Atunci veniţi alături de noi la cortul dedicat campaniei Tineret în mişcare, unde veţi avea din plin ocazia de a interacţiona cu persoane care au beneficiat deja de finanţare UE pentru studii sau muncă în străinătate. Ambasadorul român al iniţiativei Tineret în mişcare, Dragoş Bucur, va  vorbi despre implicarea sa în campanie, iar seara vor concerta formaţii precum Butterflies in My Stomach, Les Elephants Bizarres şi C.T.C.

  Când: 27 septembrie (orele 14:00-23:00) şi 28 septembrie (orele 14:00-22:00)

  Unde: Parcul Tineretului din Bucureşti, România

  Pe parcursul celor două zile se vor organiza ateliere, filme, prezentări, spectacole de animaţie stradală şi de teatru. Tinerii se vor implica în ateliere de fotografie, îşi vor confecţiona propriile accesorii, vor urmări animaţii video, vor participa la proiecte de bibliotecă vie sau îşi vor investi energia în exerciţii de gimnastică. În fiecare oră, veţi avea posibilitatea de a vă testa cunoştinţele în cadrul unui EUROQUIZ şi de a câştiga tricouri, stick-uri USB, pixuri şi alte premii personalizate.

  “Concursul cu rucsacul” îi invită pe tineri să-şi aducă rucsacul cu care au călătorit prin Europa şi să câştige premii atractive.

  Tineret în mişcare este o iniţiativă a Uniunii Europene care are scopul de a îmbunătăţi calitatea educaţiei şi de a spori șanșele de angajare a tinerilor. Oferta completă de programe ale Comisiei Europene pentru studii, învăţare şi muncă în străinătate va fi prezentată în interiorul unui cort imens din Parcul Tineretului, Bucureşti. Cortul şi scena campaniei Tineret în mişcare vor constituiocazia unică unde tinerii vor învăţa mai multe despre educaţia sau instruirea lor în străinătate pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile sau pentru a obţine unele noi.

   

  Ambasadorul român al iniţiativei Tineret în mişcare, Dragoş Bucur,afirmă faptul că “studiile şi călătoriile în străinătate înseamnă un plus de experienţă, iar experienţa înseamnă cunoaştere. Mi-aduc aminte de anii '80, atunci când călătoriile în afara graniţelor României erau un vis pentru cei mai mulţi dintre noi. Dar astăzi, din India şi până în Maroc, Argentina şi Regatul Unit, există atât de multe lucruri de văzut şi de făcut!” Pentru a afla mai multe despre oportunităţile oferite de Comisia Europeană şi pentru a interacţiona cu persoanele care au studiat şi au călătorit în străinătate, vă aşteptăm la cortul dedicat campaniei Tineret în mişcare.

  Campania Tineret în mişcare a fost lansată de către Comisia Europeană în anul 2010. Între timp, aceasta a călătorit cu succes prin mai mult de 20 de state membre ale UE.

  Contact presă:

  Mareike Oetting

  mareike.oetting@icwe.net

  +49 (0) 30 310 18 18 35        

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii