Cale de navigare

GALA SENIORILOR 2012 - PREMIAZĂ CEI MAI ACTIVI SENIORI DIN ROMÂNIA

01/10/2012 - 01/10/2012

Caritas România, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București, organizează Gala Seniorilor luni - 1 octombrie  (Ziua Internațională a Persoanelor in Vârstă), ora 18:30, la Teatrul Metropolis, strada Mihai Eminescu, nr. 89, sector 2, București.

  Gala Seniorilor 2012, un eveniment unic in România, inițiat de Caritas România sub egida Anului european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații,  este primul  care premiază excelența la vârsta a treia și aduce in atenția publicului larg importanța continuării activității și după vârsta pensionării.  Cei mai activi dintre seniori, în domenii ca educație, cultură, sport, artă, voluntariat și nu numai, care au fost nominalizați prin intermediul platformei web http://www.mereutanar.com/,  vor fi premiați pentru modul de viață dinamic, pentru implicarea socială și pentru activitățile extraordinare pe care le desfășoară la vârste înaintate, oferind un exemplu optimist pentru generațiile mai tinere.

  În data de 1 octombrie, prin Gala Seniorilor, Caritas Romania marchează punctul culminant al campaniei Activ indiferent de vârstă, desfășurată la nivel național pe toată durata anului 2012.

  Găzduit de Teatrul Metropolis, evenimentul reunește personalități marcante ale societății românești, precum: maestrul Radu Beligan, d-na Margareta Pâslaru, d-na Iolanda Balaș Sotter, șeful Reprezentantei Comisiei Europene la București, dl Niculae Idu, ambasadori, reprezentanți ai autorităților și ai societății civile. Prezentatorii evenimentului sunt Maestrul Ion Besoiu și D-na Monica Davidescu.

  Gala Seniorilor 2012 va cuprinde și momente artistice oferite de Baletul "SOS Satele Copiilor", antrenat de d-na Gabriela Voinea, in vârstă de 73 de ani, de Qvartetul de Viori al Teatrului de Operetă Ion Dacian și de artista Claudia Negroiu, ce va interpreta selecțiuni din spectacolul Remember Maria Tanase.

  Accesul la eveniment se face pe bază de invitație. Informații despre eveniment pot fi obținute de pe site-ul http://www.mereutanar.com/ si www.caritas.org.ro.

  ***

  Confederația Caritas Romania, organizație neguvernamentală de tip rețea cu o istorie de 20 ani, are rolul de a reprezenta la nivel național si internațional cele 10 organizații Caritas active în România. Caritas abordează sistematic şi structurat problemele sociale ale comunităților răspunzând nevoilor persoanelor aflate in dificultate. La nivel național, organizațiile Caritas derulează programe de asistență socială complexă: îngrijire socio-medicală la domiciliu, pentru bătrâni şi persoane cu dizabilități, educație pentru prevenirea dezastrelor naturale, intervenție directă în caz de calamități, asistență directă şi consiliere pentru familii, centre de zi pentru copii şi tineri, activități de integrare comunitară şi profesională pentru persoane defavorizate social.

  Persoana de contact: Maria Crangasu, Specialist Relatii Publice, Confederatia Caritas Romania,

  E-mail: maria.crangasu@caritas.org.ro, Telefon: 0733313960, 0729812494, www.caritas.org.ro

  Pagini Utile

  • Comunicatul de presa integral este disponibil aici .

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii