Cale de navigare

"e-skills week" - Conferinţa de deschidere a Săptămânii Competenţelor Digitale

24/02/2010

Vă invităm la conferinţa de deschidere a "Săptămânii Competenţelor digitale", un eveniment desfăşurat sub egida eSkills Week - o iniţiativă a Direcţiei Generale pentru întreprinderi si industrie.

  Comisia Europeană a iniţiat proiectul eSkills Week 2010,   care reprezintă o campanie de conştientizare a cetaţenilor europeni asupra importanţei crescânde a compentenţelor IT în activitatea profesională, cât şi în viaţa de zi cu zi.  Un obiectiv primordial al campaniei eSkills este de a încuraja tinerii spre studii şi cariere bazate pe IT şi de a familiariza publicul larg cu tehnologia informaţiei şi internetul.

  În România, manifestările din cadrul campaniei eSkills Week 2010 sunt coordonate de A.P.D.E.T.I.C. şi derulate împreună cu partenerii: Microsoft, IBM, HP, Intel, Oracle, Maguay, Junior Achievement, EOS, ECOTIC, Tehne, Atelieres sans Frontieres, Biblionet, în strânsă colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

  Miercuri 10 februarie a avut loc la Hotel Novotel, Bucureşti,  prima întâlnire cu caracter regional din cadrul manifestărilor eSkills Week 2010,  la care au participat asociaţii reprezentative ale sectorului IT din România şi Bulgaria – A.P.D.E.T.I.C. şi BAIT, Varujan Pambuccian, ambasadorul eSkills în România, reprezentanţi ai autorităţilor şi ai firmelor partenere în acest proiect.  Întâlnirea a prilejuit o evaluare a situaţiei actuale de pe piaţa muncii din sectorul IT şi o utilă trecere în revistă a programelor educaţionale oferite tinerilor şi cadrelor didactice în domeniul dezvoltării aptitudinilor IT.

  “Ne bucură faptul că eforturile pe care A.P.D.E.T.I.C. le depune în cadrul proiectului eSkills Week 2010 pentru promovarea competenţelor digitale sunt susţinute de firme de renume din IT şi organizaţii neguvernamentale” a declarat Valentin Negoiţă, preşedintele A.P.D.E.T.I.C. 

  În săptămâna “eSkills”, care va avea loc în perioada 1-5 martie 2010, reprezentanţele din România ale Microsoft, IBM, Intel, Oracle şi HP precum şi Maguay, alături de A.P.D.E.T.I.C. şi alte organizaţii neguvernamentale vor primi vizita unui grup de 35 de tineri. Acestora le vor fi prezentate programele educaţionale proprii şi oportunităţi de training şi formare profesională, experienţele în dezvoltarea competenţelor IT, proiecte de CSR precum şi iniţiative Green IT.

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii