Cale de navigare

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează la Timișoara a zecea ediție a campaniei „Forum European”

22/04/2013

Reprezentanţa Comisiei Europene în România organizează în Timișoara, în data de 22 aprilie, la Universitatea de Vest din Timișoara, al zecelea eveniment din cadrul campaniei de informare şi comunicare „Forum european”, campanie dedicată temelor economice europene.

  Dezbaterea se adresează studenţilor, profesorilor și altor reprezentanți ai societății civile  și-l va avea ca invitat pe analistul economic Aurelian Dochia. Cuvântul de deschidere al dezbaterii va fi adresat de Conf. univ. dr. Dan D. Lazea, Prorector Relații Internaționale și Comunicare Instituțională, iar discuţia va fi moderată de jurnalistul Dan Suciu. Evenimentul va avea loc în Aula Bibliotecii Central Universitare "Eugen Todoran" din Timișoara (B-dul Vasile Pârvan, Nr. 4, Timişoara), între orele 13.00 și 14.30.

  În cadrul campaniei Forum European ne propunem să dezbatem împreună cu oameni de afaceri, ziariști, studenți, profesori, reprezentanți ai societății civile despre soluțiile redresării economice la nivel european și la nivel național. Ne interesează opiniile tinerilor despre măsurile propuse de Comisia Europeană care îi vizează atât pe ei, cât și pe întreaga societate românească”, a declarat Niculae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

  Campania include organizarea unei serii de dezbateri pe teme de guvernanţă economică în 12 oraşe din România, precum şi un concurs de eseuri adresat studenţilor şi masteranzilor la facultăţile cu profil economic sau de relaţii internaţionale.

  În cadrul dezbaterilor, vor fi abordate teme precum pactul de creştere şi stabilitate, oportunităţile şi riscurile aderării României la zona Euro sau bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014 - 2020 şi oportunităţile pe care acesta le prezintă pentru România.

  Evenimentul este organizat în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, Centrul de informare și documentare europeană Timișoara și este găzduit de Biblioteca Central Universitară "Eugen Todoran" din Timișora.

  Campania Forum European va beneficia de sprijinul în calitate de parteneri al următoarelor instituţii media: Adevărul şi www.wall-street.ro.

  Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanței este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

  Persoane de contact:

  Ioana Marchiş,
  Consilier comunicare, Reprezentanţa Comisiei Europene,
  ioana.marchis@ec.europa.eu,
  Tel: +40.21.203.54.00;

  Claudia Oprescu
  Account Manager, Chelgate Public Affairs & Public Relations
  cd@chelgate.com,
  Mob: +40.731.551.645

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii