Cale de navigare

Comisarul european László ANDOR în România

22/04/2013

Comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune László ANDOR va efectua o vizită oficială în România, la București și Cluj-Napoca, în perioada 22-23 aprilie 2013.

  Comisarul Andor va discuta cu autoritățile române și celelalte părți interesate modul în care inițiativele UE din domeniul ocupării forței de muncă și afacerilor sociale pot sprijini România în îmbunătățirea situației în ce privește ocuparea și pentru mai buna gestionare a situațiilor de excluziune socială, în special a celor cu care se confruntă comunitatea roma. În acest context, el se va concentra pe nevoia de a îmbunătăți modul în care este utilizat Fondul Social European în perioada curentă de programare financiară, precum și asupra pregătirilor necesare în vederea utilizării generației de programe ce fac parte din următorul cadru financiar pe 7 ani.

  La București, înaltul oficial european va ține un discurs important în deschiderea conferinței internaționale ”Strategii de incluziune a romilor – de la intenții bune la rezultate reale pdf - 3 MB [3 MB] ”.

  Comisarul Andor se va întâlni cu dl Victor Ponta, prim-ministru al României, dna Mariana Câmpeanu, ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, dl Remus Pricopie, ministru al Educației Naționale, Eugen Teodorovici, ministru al Fondurilor Europene, precum și cu alți reprezentanți din partea autorităților și instituțiilor române relevante.

  La Cluj-Napoca, comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune se va întâlni și discuta atât cu reprezentanți ai mediului de afaceri, cât și cu studenții de la Universitatea Babeș-Bolyai.

  Înaltul oficial european se va întâlni, de asemenea, cu reprezentanți ai autorităților locale și ai mediului academic, respectiv cu dl Gheorghe Ioan Vușcan, prefect al județului Cluj, dl Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca, dna Sanda Cătană, director-general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, și cu acad.prof.dr. Ioan Aurel Pop, rector al Universității Babeș-Bolyai.

  Evenimentele la care are acces presa sunt marcate în agendă.

  Anexă: Agenda vizitei

  Persoană de contact:

  Mihai Roșioru, ofițer de presă, Reprezentanța CE în România, tel. 021-2035486, mobil: 0724-232197, e-mail: mihai.rosioru@ec.europa.eu

  ANEXĂ

  Vizita comisarului european László ANDOR

  22 – 23 aprilie 2013

  București & Cluj-Napoca

  Luni, 22 aprilie

  * 09:30 – 10:45: Discurs în deschiderea conferinței internaționale ”Strategii de incluziune a romilor – de la intenții bune la rezultate reale pdf - 3 MB [3 MB] ”
  * 10:45 – 11:00: Scurte declarații de presă, urmate de întrebări și răspunsuri
  Hotel Intercontinental, Sala Rapsodia (Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 4, București)

  * 11:15 – 12:30: Întâlnire cu dna Mariana Câmpeanu, ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, dl Remus Pricopie, ministru al Educației Naționale, și dl Mihnea Cosmin Costoiu, ministru-delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică 
  Scurte declarații de presă
  Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (Str. Dem I. Dobrescu, nr. 2-4, București)

  * 12:45 – 14:15: Întâlnire informală cu dl Eugen Teodorovici, ministru al Fondurilor Europene, dl George Ciamba, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, dna Luminița Odobescu, consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului-ministru, și dl Bogdan Mănoiu, consilier prezidențial în cadrul Administrației Prezidențiale
  Hotel Intercontinental (Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 4, București)

  * 14:30 – 15:15: Întâlnire cu dl Victor Ponta, prim-ministru al României
  Guvernul României, Palatul Victoria (P-ța Victoriei, nr. 1, București)

  * 19:30 – 21:00: Întâlnire informală cu dl Gheorghe Ioan Vușcan, prefect al județului Cluj, dna Anna Horvath, vice-primar al municipiului Cluj-Napoca, dna Sanda Cătană, director-general al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, dl Daniel Don, director executiv al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM), dna Elisabeta Dumitrescu, director-general al Camerei de Comerț și Industrie Cluj, acad. prof. dr. Ioan Aurel Pop, rector al Universității Babeș-Bolyai, și prof. dr. Vasile Pușcaș, cadru universitar al Universității Babeș-Bolyai
  Cluj-Napoca

   

  Marți, 23 aprilie

  * 08:30 – 09:00: Întâlnire informală cu dl Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca
  Hotel Opera Plaza (Str. G-ral Traian Moşoiu, nr. 10-12, Cluj-Napoca)

  * 09:15 – 10:45: Întâlnire cu reprezentanții, la nivel local, ai angajatorilor și mediului de afaceri
  Sesiune de întrebări și răspunsuri pentru presă
  Camera de Comerț și Industrie (Str. Horea, nr. 3, Cluj-Napoca)

  * 11:00 – 12:30: Dezbatere cu studenții pe tema "Criza socială în Europa: Există o soluție?"
  Acces deschis presei
  Universitatea Babeș-Bolyai, Aula Facultății de Studii Europene (Str. Em. de Martonne, nr. 1, Cluj-Napoca)

  Pagini Utile

  • Discursul susținut de comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune László ANDOR, în în deschiderea conferinței internaționale ”Strategii de incluziune a romilor – de la intenții bune la rezultate reale” poate fi consultat aici .

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii