Cale de navigare

Masă rotundă: ”Perspectivele și implicațiile revizuirii legislației UE referitoare la protecția datelor personale”

20/04/2012

Reprezentanţa Comisiei Europene în România are plăcerea să vă invite la masa rotundă intitulată ”Perspectivele și implicațiile revizuirii legislației UE referitoare la protecția datelor personale”, organizată vineri, 20 aprilie 2012, la Casa Uniunii Europene (str. Vasile Lascăr, nr. 31, etajul 1), începând cu orele 10:00.

  Potrivit unui sondaj privind atitudinile cetăţenilor cu privire la protecţia datelor în UE, peste 60% sunt îngrijorați în privința modului în care întreprinderile le utilizează datele personale fără a le cere acordul, iar 90% se exprimă în favoarea aplicării acelorași drepturi privind protecția datelor în întreaga Uniune Europeană.

  În acest scop, în ianuarie 2011, Comisia Europeană a înaintat o propunere de reformă a cadrului legislativ actual în domeniul protecției datelor personale, care a fost transpus în moduri foarte diferite în cele 27 de state membre. Elaborarea unei legislații unitare ar rectifica actuala fragmentare și ar ridica din povara administrativă asupra companiilor, generând economii de aproximativ 2,3 miliarde de euro pe an. Această inițiativă vizează consolidarea încrederii consumatorului în serviciile online, și indirect stimularea creșterii și a inovației în Europa.

  Dl. Francis Silvans, Direcţia Generală pentru Justiţie, Comisia Europeană, va prezenta cele mai importante prevederi ale acestei propuneri. Expunerea sa va fi urmată de intervenția d-nei Georgeta Basarabescu, preşedinte al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, și a d-lui Bogdan Manolea,  director al Asociației pentru Tehnologie și Internet, care vor plasa discuția în context național.

  Dezbaterea face parte din seria de evenimente lunare "Perspective Europene", iniţiată de Reprezentanţa Comisiei Europene în 2009, cu scopul de a stimula dezbaterea cu privire la priorităţile Uniunii Europene, în strânsă legătură cu agenda publică naţională din România. În acest cadru sunt invitaţi să îşi exprime opiniile membri ai Parlamentului European, diplomaţi, oameni politici, funcţionari publici, reprezentanţi ai societăţii civile, parteneri sociali, reprezentanţi ai mass-media, ai mediului academic, lideri de opinie etc.

  Agenda evenimentului

   

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 28/05/2013  |Începutul paginii