Navigation path

Ziua Internaţională contra Homofobiei şi Transfobiei

17/05/2012

Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene a lansat primul studiu la nivel european cu privire la experienţele discriminatorii ale oamenilor cu orientare homosexuală, bisexuală cât şi ale transexualilor (în vârstă de cel puţin 18 ani). Pentru a da credibilitate rezultatelor, Studiul European LGBT (comunitatea lesbiană, gay, bisexuală şi transsexuală) contează pe participarea unui grup mare şi divers de lesbiene, homosexuali, bisexuali şi transexuali din fiecare ţara.
  Având în vedere ca 17 mai este Ziua Internaţionala contra Homofobiei şi Transfobiei, ar putea fi un moment prielnic pentru a creşte gradul de conştientizare asupra acestui aspect.

  Din postura de prim studiu de acest fel la nivelul Uniunii Europene, rezultatele vor sprijini dezvoltarea politicilor legate de egalitatea tratamentului pentru oamenii din comunitatea LGBT din Uniunea Europeana şi ar trebui să stabilească agenda pentru anii ce urmează. Bazându-se pe rezultatele studiului, factorii de decizie politică, la nivel naţional si european, cât şi organizaţiile non-guvernamentale, vor putea sa-şi îndrepte mai bine strategiile de sprijinire şi activitaţile de susţinere ale colectivităţilor LGBT, astfel încât acestea să se exprime în mod liber într-un mediu nediscriminatoriu.

  Studiul este complet anonim (nu există date despre participanţi şi despre sesiunile lor care să fie înregistrate în vreun fel). Studiul este operat de Gallup, o firmă profesionistă ce se ocupă cu studii si consultanţă.

  Pentru a afla mai multe sau pentru a participa la acest studiu, accesaţi următorul link: http://lgbtsurvey.eu.

  Related Links

  Last update: 13/05/2013  |Top