Cale de navigare

Conferinţă de presă: lansarea unui apel de propuneri de proiecte în domeniul cercetării şi inovării

19/07/2011

Reprezentanţa Comisiei Europene în România vă invită să participaţi marţi, 19 iulie 2011, cu începere de la orele 10:30, la evenimentul de lansare a celui mai important apel de propuneri de proiecte în domeniul cercetării şi inovării. El va avea loc la Casa Uniunii Europene, str. Vasile Lascăr, nr. 31, etajul 1.

Apelul de propuneri de proiecte având ca temă finanţarea cercetării şi inovării europene are o valoare totală de 7 miliarde de euro.

Cel de-al şaptelea program-cadru al Uniunii Europene pentru activităţi de cercetare (FP7) acoperă o varietate de discipline ştiinţifice, politici publice şi sectoare comerciale. Finanţarea prin intermediul acestui program are ca obiectiv creşterea competitivităţii economiei europene şi va ajuta la soluţionarea unor aspecte societale precum securitatea energetică şi siguranţa alimentară, combaterea schimbărilor climatice, protecţia sănătăţii şi îmbătrânirea populaţiei.

FP7 reprezintă un stimulent economic care va ajuta la crearea a peste 165.000 de locuri de muncă, dar şi o investiţie într-o Europă dezvoltată, durabilă şi cu locuri de muncă sigure.

  Agenda evenimentului

  1. Introducere – Niculae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene

  2. Prezentarea WP2012 susţinută de dl Tudor CONSTANTINESCU, consilier principal în cadrul Direcţiei Generale pentru Energie a Comisiei Europene

  3. Dimensiunea naţională / regională – prezentat de un reprezentant al Punctului Naţional de Contact pentru FP7 (prezenţa va fi confirmată ulterior)

  4. O poveste de succes – susţinută de un reprezentant al unui proiect de succes din partea IMM/companie/universitate (prezenţa va fi confirmată ulterior)

  Materiale utile:

  Apel propuneri pentru anul 2012 ppt8 - 10 MB [10 MB]

  Prezentarea proiectului Integral Consulting ppt8 - 2 MB [2 MB]

  prezentarea proiectului OpenAire ppt8 - 3 MB [3 MB]

  Pagini Utile

  • Persoana de contact:

   Mihai Roşioru, ofiţer de presă, Reprezentanţa CE în România, 021 203 54 86, 0724 232 197, mihai.rosioru@ec.europa.eu

    

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii