Cale de navigare

Dezbatere: România şi semestrul european

18/06/2012

Reprezentanţa Comisiei Europene în România vă invită la dezbaterea cu titlul "România şi semestrul european", care va avea loc la sediul Reprezentanţei, în data de 18 iunie 2012, începând cu ora 14:00. Dezbaterile vor fi reflectate în ziarul "Bursa", partener media pentru acest eveniment.

    Context

    Statele membre ale UE s-au angajat să atingă obiectivele Strategiei Europa 2020, transpunându-le în obiective naţionale şi politici favorabile creşterii economice. Dar pentru a obţine impactul dorit asupra creşterii este necesar ca eforturile individuale ale tuturor ţărilor să fie coordonate şi concertate. Prin urmare, Comisia Europeană a propus proiectul semestrul european, ciclu anual de coordonare a politicilor economice. În fiecare an, Comisia Europeană analizează în detaliu programele statelor membre în materie de reforme structurale şi le oferă recomandări pentru următoarele 12-18 luni. La 2 mai 2011, România a prezentat actualizarea din 2011 a Programului de convergenţă, care vizează perioada 2011-2014, şi Programul naţional de reformă din 2011. În plus, România a inclus angajamentele asumate în cadrul Pactului Euro Plus în PNR şi în Programul de convergenţă. În ce consta importanţa semestrului european? Care sunt principalele provocări lansate de recomandările specifice de ţară?Care sunt şansele relansării economice în contextul procesului de consolidare fiscală? Iată doar câteva dintre întrebările la care vrem să găsim împreună posibile răspunsuri.

    Vă rugăm să dispuneţi confirmarea participării la adresa de email cristina.brad@ext.ec.europa.eu sau la numărul de telefon 021 203 54 61. Persoana de contact este Cristina Brad.

    Pagini Utile

    Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii