Cale de navigare

Masa rotundă „Noul plan european de eficiență energetică – implicațiile pentru România”

22/06/2011

Reprezentanţa Comisiei Europene în România va organiza miercuri, 22 iunie 2011, cu începere de la orele 10:00, masa rotundă intitulată „Noul plan european de eficiență energetică – implicațiile pentru România”. Evenimentul va avea loc la Casa Uniunii Europene din Str. Vasile Lascăr nr. 31, etajul 1.

  Se evidențiază din ce în ce mai pregnant perspectiva că ținta reducerii cu 20% a consumului de energie la nivel comunitar până în 2020 să nu va fie atinsă fără o mai bună coordonare şi implementare a măsurilor de eficientizare a consumului de energie în statele membre. În acest scop, în martie 2011, Comisia Europeană a lansat un Plan de Eficiență Energetică, ale cărui prevederi vor deveni obligatorii prin adoptarea directivei cu acelaşi nume.

  Masa rotundă organizată de Reprezentanța CE face parte din acțiunea ”Staff as Ambasadors” a Comisiei Europene, prilejuită de adoptarea acestui pachet legislativ. Ambasadorul Energiei în România, domnul Tudor Constantinescu, Consilier Principal în Direcţia de Energie a CE, va prezenta în cadrul evenimentului principalele prevederi şi posibile implicaţii ale legislaţiei propuse la nivelul instituțiilor publice, operatorilor naționali de transport, distribuție, industriei şi a consumatorilor finali.

  Oficialii români care îşi vor expune pozițiile asupra subiectului sunt domnul Zoltan Nagy-Bege, Directorul Agenției Naționale de Reglementare în domeniul Energiei şi domnul Eugen Curteanu, Secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Dezbaterea va fi moderată de către doamna Otilia Nuțu, expert în domeniul energetic, expert afiliat CRPE.

  Dezbaterea face parte din seria de evenimente lunare "Perspective Europene", iniţiată de Reprezentanţa Comisiei Europene în 2009, cu scopul de a stimula dezbaterea cu privire la priorităţile Uniunii Europene, în strânsă legătură cu agenda publică naţională din România. În acest cadru sunt invitaţi să îşi exprime opiniile membri ai Parlamentului European, diplomaţi, oameni politici, funcţionari publici, reprezentanţi ai societăţii civile, parteneri sociali, reprezentanţi ai mass-media, ai mediului academic, lideri de opinie etc.

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 28/05/2013  |Începutul paginii