Cale de navigare

Meglena Kuneva vizitează România şi promovează campania "Drepturile pasagerilor"

15/04/2011

Meglena Kuneva, fost comisar pentru protecţia consumatorului, actualmente consilier special pentru drepturile pasagerilor al vicepreşedintelui Comisiei Siim Kallas, îşi continuă activitatea dedicată drepturilor pasagerilor prin vizita efectuată vineri, 15 aprilie, la Bucureşti. Ea va participa la o reuniune a părților interesate având ca temă implementarea legislaţiei UE referitoare la drepturile pasagerilor şi se va întâlni cu autorităţile din domeniul feroviar şi din cel al aviaţiei. Această vizită completează campania de informare desfăşurată de Comisie la nivelul întregii Uniuni Europene pe durata a doi ani sub sloganul „Drepturile dumneavoastră de pasager la îndemână” cu scopul de a îmbunătăţi accesul pasagerilor la informaţiile referitoare la drepturile de care beneficiază atunci când călătoresc cu trenul sau cu avionul în UE.

Dna Kuneva a declarat: „Legislația UE privind drepturile pasagerilor a fost introdusă pentru toate modurile de transport, în principal pentru a răspunde nevoilor pasagerilor. Sunt foarte mulțumită de faptul că legiuitorul UE a adoptat recent un pachet legislativ care extinde protecția de care beneficiază pasagerii din transportul aerian şi feroviar la pasagerii din transportul maritim şi rutier.”

  Meglena Kuneva vizitează România şi promovează campania "Drepturile pasagerilor"

  Reuniunea părților interesate va avea următoarele obiective:

  1. o mai bună informare a publicului cu privire la drepturile pasagerilor;

  2. obținerea de informații referitoare la implementarea în România a regulamentului privind drepturile pasagerilor din transporturile aerian şi feroviar (în 2010, peste 10 milioane de pasageri au zburat înspre sau dinspre un aeroport din România) şi

  3. o participare mai activă a părților interesate, atât la campania UE în favoarea drepturilor pasagerilor, cât şi la implementarea corespunzătoare a normelor UE referitoare la drepturile pasagerilor. Dna Kuneva se va întâlni de asemenea cu Directorul general al CFR Călători, Dl Liviu Pescăraşu, pentru a discuta anumite chestiuni practice legate de aplicarea în România a drepturilor pasagerilor din transportul feroviar, cum ar fi asistența acordată persoanelor cu handicap şi celor cu mobilitate redusă, sau cooperarea în materie de comunicare a drepturilor pasagerilor.

  La sfârşitul anului 2010 au fost adoptate drepturi pentru pasagerii din transporturile maritim şi fluvial, iar în februarie 2011, un regulament pentru protecția pasagerilor din autobuze şi autocare. Aceste noi drepturi ale pasagerilor vor intra prin urmare în vigoare în termen de doi ani, asigurând un cadru legal de protecție a pasagerilor în toate sectoarele transporturilor. Manifestările din România vor reprezenta totodată un prilej de a discuta pe marginea acestei noi legislații referitoare la pasagerii europeni.

  Pe parcursul ultimelor luni, dna Kuneva a participat la reuniuni similare în întreaga UE, calendarul său incluzând alte asemenea întâlniri până la sfârşitul acestui an. Cu ocazia vizitelor sale, dânsa se întâlneşte personal cu părțile interesate (responsabili ai organismelor naționale de aplicare a legii, mediatori ai drepturilor pasagerilor, organizații ale pasagerilor şi ale persoanelor cu handicap, reprezentanți ai sectorului transporturilor etc.) pentru a discuta aplicarea în statele membre a legislației UE privind drepturile pasagerilor din transporturile aerian şi feroviar.

  Vizita consilierului Meglena Kuneva

  Bucureşti, 15 aprilie 2011

  Ziua

   

  Reuniuni

  Locaţie

  Vineri,

  15 aprilie 

  09:00 – 09:30

  Lansarea campaniei "Drepturile pasagerilor"

  Eveniment deschis presei 

  Gara de Nord

   

   

  10:00 – 11:15

  Vizită la liceul "Hristo Botev", organizată sub egida campaniei "Europa, casa noastră". Dialog cu privire la drepturile pasgerilor.

  Eveniment deschis presei 

  Liceul "Hristo Botev"

  Calea Griviţei 56 

   

  11:30 – 12:15

  Conferinţă de presă

  Reprezentanţa CE în România

  Str. Vasile Lascăr 31

   

  14:15 - 15:15

  Întâlnire cu grupurile de interese

  Reprezentanţa CE în România

  Str. Vasile Lascăr 31

   

  15:40 – 16:00

  Sesiune foto la aeroportul "Henri Coandă", în faţa afişelor care promovează drepturile pasagerilor

  Eveniment deschis presei

  Aeroportul "Henri Coanda"

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii