Cale de navigare

Deschiderea oficială a expoziției ,,PAC@50: Trecut, prezent și viitor”

18/07/2012

Comisia Europeană şi Muzeul Ţăranului Român au deosebita plăcere să vă invite la deschiderea oficială a expoziției ,,PAC@50: Trecut, prezent și viitor”, miercuri, 18 iulie 2012, începând cu ora 10:00, în sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român (Şoseaua Kiseleff 3, Sector 1, București).

Vernisajul expoziției se va bucura de prezența ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Daniel Constantin.

  Deschiderea oficială a expoziției ,,PAC@50: Trecut, prezent și viitor”

   

  Organizată cu ocazia aniversării a 50 de ani de politicǎ agricolǎ comunǎ (PAC) in Uniunea Europeanǎ, expoziția va avea loc în perioada 18 – 22 iulie. Ea prezintă istoricul și evoluția acestei politici în serviciul cetățenilor europeni, care, încă o dată, se adaptează așteptărilor acestora printr-o reformă ce vizează creșterea competitivității economice și ecologice a agriculturii europene.

  Expoziția este una itinerantă și a debutat pe 16 aprilie în Spania. Pe lângă România, traseul include ţări precum Grecia, Olanda, Lituania, Portugalia, Bulgaria, Belgia, Luxemburg, Slovenia, Republica Slovacă, Ungaria, Cipru, Italia, Franţa, Germania şi Polonia, înainte de a se încheia la Bruxelles în luna decembrie.

  Programul evenimentului

  Pe durata expoziției, vor fi organizate mai multe evenimente menite să reunească specialiști în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, beneficiari ai PAC, jurnaliști și alți actori preocupați de importanța acestui sector în viața cetățenilor.

  Programul expoziției cuprinde:

  Data

  Eveniment

  • 18 iulie, ora 10:00

  Lansarea oficială a expoziției în prezența ministrului Daniel Constantin;

  • 20 iulie, ora 11:00

  Conferința ”Satul, lada de zestre a Europei – Dezvoltare rurală prin intermediul valorilor moștenite”, organizată de asociația “Cele mai frumoase sate din România” (AFSR);

  • 21 iulie, ora 15:30

  Redescoperirea meșteșugurilor românești prin organizarea unei șezători.

  Expoziția ,,PAC@50: Trecut, prezent și viitor” este organizată de Comisia Europeană în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român.


  Persoană de contact::

  Roxana Morea, Reprezentanţa CE în România,    tel: 021 203 54 32, e-mail: Roxana.Morea@ec.europa.eu

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii