Cale de navigare

Dezbaterea finală a campaniei "Forum European" pe tema guvernanței economice europene

13/06/2013

Reprezentanța Comisiei Europene are plăcerea de a vă invita la dezbaterea finală din cadrul campaniei naționale de informare "Forum European" care va avea loc joi, 13 iunie 2013,  la sediul său din strada Vasile Lascăr, nr. 31, etaj 1, București. În prima parte a evenimentului va avea loc o discuție pe tema guvernanței economice europene la care vor lua parte Niculae Idu, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Leonard Orban, fost comisar european, Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Dan Suciu, jurnalist la DIGI 24 TV. La finalul dezbaterii va avea loc ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului de eseuri pe teme economice europene dedicat studenților economiști din întreaga țară. Evenimentul va fi moderat de Dana Deac, jurnalist.

  Campania de informare "Forum European" a fost derulată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în perioada martie 2012 – iunie 2013. Ea a presupus organizarea a 12 dezbateri la nivel național pe tema guvernanței economice europene în cele mai importante universități din țară, la care au luat parte renumiți experți economici, studenți, profesori, presă, precum și alți cetățeni interesați, creându-se astfel o platformă de dialog între specialiști avizați și societatea civilă pe subiecte economice europene. De asemenea, campania a presupus derularea la nivel național a unui concurs de eseuri pe teme economice europene prin care studenții la facultăți cu profil economic, drept, studii europene, relații internaționale, științe politice au fost invitați să realizeze materiale originale pe teme precum aderarea României la zona euro sau Tratatul fiscal, six-pack.

  La dezbateri au participat peste 2.400 de studenți și profesori care au intrat în dialog cu analiști economici și jurnaliști având experiență solidă privind subiectele europene: Niculae Idu, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Leonard Orban, fost comisar european, Daniel Dăianu, fost europarlamentar, Aurelian Dochia, analist economic, Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Vasile Pușcaș, fost Ministru, Alexandru Lăzescu, jurnalist, Daniel Apostol, jurnalist la the Money Channel, Dan Suciu, realizator DIGI 24 TV, Ovidiu Nahoi, realizator Money TV. De asemenea, 50 de studenți au ales să își exprime părerea privind guvernanța economică europeană trimițănd materiale originale în cadrul competiției de eseuri, dintre care au fost desemnați cinci finaliști.

  Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanței este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

  Persoane de contact:

  Ioana Marchiş,
  Consilier comunicare
  Reprezentanţa Comisiei Europene,
  ioana.marchis@ec.europa.eu,
  Tel: +40.21.203.54.00;

   

  Camelia Enăchioiu
  Account Manager
  Chelgate Public Affairs & Public Relations
  ce@chelgate.com,
  Mob: +40.732.334.468

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 12/06/2013  |Începutul paginii