Cale de navigare


Despre noi
Reprezentanţa în România
Articole şi dialoguri
EuropeDirect
Biroul de Informare al Parlamentului European în România
Termenul de depunere a înregistrărilor pentru concursul de clipuri video virale organizat de canalul de televiziune prin internet al Parlamentului European
E-mail this pageTrimite pagina prin e-mailImprimaImprima

31/07/2011 00:00:00

Canalul de televiziune prin internet al Parlamentului European, EuroparlTV, va invită să participati la un concurs de clipuri video virale pe tema „Diversitatea în Europa”. EuroparlTV apeleaza la creativitatea dumneavoastra pentru a crea un clip video viral de calitate, cu durata de 1 până la 3 minute. Concursul a fost lansat pe 1 mai 2011. Termenul de depunere a înregistrărilor este 31 iulie 2011. Clipurile care îndeplinesc toate cerințele vor fi difuzate timp de o lună (15 septembrie - 15 octombrie 2011) pe site-ul Europarl TV pentru a fi votate de către public. Votarea se încheie la 15 octombrie 2011. Rezultatele votului vor fi publicate în fiecare zi, pentru a le permite cetățenilor să urmărească votarea în mod transparent.

  Sunt în joc următoarele premii: premiul I – o călătorie pentru două persoane în 3 orașe europene la alegere; premiul II – un iPad; premiul III – un aparat foto, marca Leica. Concursul este deschis tuturor, fără restricție de vârstă, gen, rasă, naționalitate, religie sau profesie. Tema concursului de clipuri video, „Diversitatea în Europa”, permite o gamă largă de interpretări: limbă (limbi), modă, muzică, artă, gastronomie, arhitectură, peisaje, patrimoniu, etc.

  Costurile de producție ale clipului și orice alte cheltuieli vor fi suportate de candidat.

  Condiții de participare

  1) Criterii tehnice: Durata clipului video trebuie să fie cuprinsă între minimum 60 de secunde și maximum 3 minute. Înregistrarea trebuie să fie într-unul dintre următoarele formate: MPEG 2 și 4, fișier AVI necomprimat sau fișier QuickTime necomprimat (cu DV Codec).

  2) Criterii de universalitate lingvistică: Clipul video ar trebui să poată fi ușor de înțeles pentru toți cetățenii europeni. Parlamentul European nu va asigura subtitrarea sau dublarea clipului. La înregistrare, candidatul va trebui să comunice în limba sa maternă titlul clipului (maximum 20 de semne grafice) și o scurtă descriere (maximum 80 de semne grafice); atât titlul, cât și descrierea vor fi traduse de EuroparlTV în toate cele 22 de limbi oficiale ale Uniunii Europene și publicate pe site-ul EuroparlTV.

  3) Criterii referitoare la viața privată și nediscriminare: Clipul nu trebuie să încalce drepturile de publicitate sau dreptul la viață privată al niciunei persoane, în viață sau decedată; trebuie să poată fi publicat pe un forum public și să nu conțină scene sexuale explicite, scene obscene sau de violență. Nu va fi acceptat niciun clip care reprezintă o discriminarea pe motive de naționalitate, gen, rasă, origine etnică, religie, dizabilitate, vârstă sau orientare sexuală.

  Procedură

  1) Înregistrare și depunere Pentru a participa la acest concurs, candidații trebuie să completeze un formular de înregistrare online în care să se declare de acord cu termenii și condițiile concursului. Formularul de înregistrare poate fi descărcat la: http://europarltv.europa.eu/contest

  Candidaturile vor fi prelucrate online. Toate datele personale vor fi prelucrate în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 45/2001 al Parlamentului European și al Consiliului din 18 decembrie 2000 privind protecția persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de către instituțiile și organele comunitare și privind libera circulație a acestor date.

  Candidații trebuie să-și depună clipurile la: http://europarltv.europa.eu/contest până cel târziu la 31 iulie 2011, ora 24.00 CET. De îndată ce clipul este încărcat, candidații vor primi un e-mail de confirmare a depunerii. Vă atragem atenția că odată ce clipurile au fost încărcate, ele nu mai pot fi editate sau reîncărcate cu modificări.

  2) Preselecția Clipurile trebuie să respecte cele 3 cerințe menționate la punctul 5 pentru a fi admise în etapa de preselecție și publicate pe site-ul EuroparlTV: 1. condiții tehnice, 2. criterii de universalitate lingvistică și 3. criterii referitoare la viața privată și nediscriminare.

  Drepturi de autor și dispoziții juridice

  Candidații garantează că sunt adevărații autori ai clipurilor și că au toate drepturile pentru clipurile respective și toate celelalte elemente ale acestora, inclusiv coloana sonoră a clipului.

  Candidații garantează că au obținut toate autorizațiile necesare și valide prevăzute de lege din partea persoanelor care apar în aceste clipuri sau a reprezentanților de drept ai acestora. EuroparlTV nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele dispute dintre candidați și terțe părți care pretind drepturi de autor pentru clipuri.

  Prin depunerea clipurilor, candidații se declară de acord cu difuzarea acestora de către EuroparlTV pe perioada concursului și după ce acesta s-a încheiat.

  Numele, drepturile de autor și alte drepturi de proprietate intelectuală în legătură cu aceste clipuri intră exclusiv în proprietatea candidaților. EuroparlTV specifică și recunoaște faptul că aceste clipuri au fost create și aparțin candidaților.

  Înregistrările video și fotografiile cu Parlamentul European pot fi descărcate de la Unitatea pentru audiovizual (www.audiovisual.europarl.eu). Se acceptă si utilizarea altor resurse atât timp cât nu fac obiectul unor drepturi de autor.

  EuroparlTV

  EuroparlTV este canalul de televiziune oficial al Parlamentului European, difuzat prin internet. Acesta oferă o acoperire amplă a activității parlamentare, cu buletine de știri zilnice, emisiuni, interviuri și înregistrări video pentru publicul mai tânăr, precum și difuzarea în direct a reuniunilor parlamentare, în 22 de limbi.

  Pentru mai multe informații,vă rugăm să ne contactați la adresa europarltv@europarl.europa.eu.

  Pagini Utile

  Contacte utile
  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii