Cale de navigare

Comisia Europeană organizează prima "Convenţie europeană pentru inovare"

05/12/2011

Comisia Europeană invită jurnaliştii interesaţi să participe la prima "Convenţie europeană pentru inovare".

Evenimentul va avea loc la Bruxelles în data de 5 şi 6 decembrie 2011.

Convenţia va reuni invitaţi de marcă din domeniul cercetării şi inovării, inclusiv oameni de ştiinţă, lideri din mediul de afaceri şi decidenţi politici.

  Vor participa reprezentanţi ai companiilor multinaţionale inovatoare, cum ar fi:

  - Eric Schmidt de la Google;

  - Andrew Witty de la GSK;

  - Jean-Paul Agon de la L'Oreal.

  De asemenea, la eveniment vor participa preşedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso, vice-preşedintele CE Antonio Tajani, comisarul pentru cercetare Geoghegan-Quinn, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Margaret Chan şi preşedintele Băncii Europene de Investiţii Philippe Maystadt.

  Vor mai participa, printre multi altii:

  - autorul Richard Dawkins; - prezentatorul BBC Brian Cox;

  - fostul astronaut şi ministru francez Claudie Hagniere;

  - directorul executiv al GetJar Ilja Laurs;

  - laureatul premiului Nobel Andre Geim.

  Se vor organiza dezbateri, ateliere de lucru, evenimente conexe. Preşedintele Barroso, împreună cu vice-preşedintele Tajani şi comisarul Geoghegan-Quinn vor prezenta primul premiu al Uniunii Europene acordat unei femei în domeniul inovării.

  Participanţii la convenţie vor putea de asemenea vizita o expoziţie de proiecte finanţate de UE în domeniul cercetării, şi un spatiu dedicat oportunităţilor de carieră în favoarea cercetătorilor. Specialişti în domeniu vor acorda consultanţă privind brevetele, dreptul la proprietate intelectuală şi capitalul de risc.

  Se estimează prezenţa a 1.200 de participanţi din cercetare, politică şi media. Toate sesiunile vor fi deschise jurnaliştilor.

  Organizatorii nu vor acoperi cheltuielile de deplasare jurnalistilor care doresc să fie prezenţi la acest eveniment la Bruxelles, dar vor facilita celor interesaţi realizarea de interviuri sau discuţii în direct cu invitaţi de marcă din cadrul Convenţiei.

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii