Cale de navigare

Dezbatere pe tema căderii Cortinei de Fier

10/02/2010

Reprezentanţa Comisiei Europene în România va găzdui miercuri, 10 februarie 2010, începând cu ora 9,30 am, în spaţiul expoziţiei “1989-2009 – O poveste despre libertate” aflată la parterului sediului din strada Vasile Lascăr 31, o dezbatere pe tema trecerii de la căderea Cortinei de Fier, la noile tendinţe democratice si consociative. La dezbatere, alături de reprezentanţii RCE şi istoricul Andrea Varga, autoarea expoziţiei, sunt invitaţi jurnalişti de referinţă pentru mişcarea anticomunista şi profesorii de istorie din înăţământul liceal din Bucureşti.

    Proiectul reprezintă o campanie naţionala de informare şi educare a generaţiei tinere, de conştientizare a adevărului că evenimentele din România, din anul 1989, se înscriu în rândul marilor mişcări anticomuniste care au dus la destramarea imperiului sovietic. În acest scop, Reprezentanţa Comisiei Europene în România a propus profesorilor de istorie, în calitatea lor de modelatori ai tinerei generaţii, realizarea de debateri în contextul oferit de expoziţie. 

    Expoziţia “1989-2009 – O poveste despre libertate” – este un eveniment tematic cu fotografii şi documente din perioada comunistă, în ţările blocului CAER, care îşi propune formarea unui curent european şi inserarea mişcărilor pentru libertate din România în contextul meritat.  În cadrul expoziţiei au loc periodic întâlniri cu elevi şi sudenţi, dovedind interesul acordat unor evenimente istorice controversate încă, dar cu un impact mare asupra societăţii româneşti de astăzi, de care tânăra generaţie devine din ce în ce mai conştientă.

    Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii