Cale de navigare

O călătorie printr-o Europă de poveste

06/06/2010

Reprezentanţa Comisiei Europene în România organizează pe 6 iunie, la Roata mare din Parcul Herăstrău, evenimentul cu şi pentru copii „O călătorie printr-o Europă de poveste”.

Plecarea în lumea poveştilor se va face la ora 10.00, când Domnul Poveste, cel mai iscusit maestru de ceremonii, şi clovnii, spiriduşii şi zânele, îşi vor face apariţia pe scenă la rostirea formulei magice "A fost odată ca niciodată" ...

Copiii sunt invitaţi să aibă la ei câteva lucruri: o cutie de carton în care să adune amintirile călătoriei, o sticlă mică de plastic pentru apa fermecată din izvorul fericirii şi o jucărie sau o carte ce va fi donată copiilor din centrele de plasament. Nu vor lipsi cadourile şi surprizele, concursurile, spectacolele de teatru sau atelierele de joacă.

Corul de copii Alegretto, acompaniat de Margareta Pâslaru, vor susţine un recital special pentru cei care vor participa la evenimentul  „O călătorie printr-o Europă de poveste”.

Cărţile şi jucăriile strânse în cufărul Domnului Poveste vor fi distribute cu sprijinul voluntarilor în bibliotecile amenajate în centrele de plasament. Povestea nu se opreşte aici. Timp de trei weekenduri, evenimentul va fi continuat în bibliotecile intrate în proiectul “Cărţi pentru orfani“. În perioada următoare, voluntarii vor citi poveşti copiilor. Oricine va putea urmări în ce bibliotecă a ajuns cartea donată, accesând www.cartipentruorfani.ro .

Reprezentanţii presei sunt aşteptaţi să participe la eveniment, iar copiii ce-i vor însoţi sunt de asemenea invitaţi într-o „O călătorie printr-o Europă de poveste”.

    O călătorie printr-o Europă de poveste

         

    Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii