Cale de navigare

Conferinta Europa 2020 - O politică industrială pentru era globalizării: Rolul regiunilor și al orașelor

10/04/2013

Comitetul Regiunilor continuă seria de evenimente dedicate strategiei de dezvoltare Europa 2020 cu conferința intitulată "O politică industrială pentru era globalizării: Rolul regiunilor și al orașelor", conferință ce va avea loc în data de 10 aprilie 2013.

  Tema evenimentului este dată de una dintre inițiativele prioritare din cadrul strategiei de dezvoltare a Uniunii Europene,  inițiativă ce vizează sectorul industrial european și rolul pe care acesta îl are în relansarea și creșterea economică. În acest context, este analizat rolul regiunilor și al orașelor pentru crearea unui mediu favorabil unui sector industrial competitiv, sustenabil și diversificat.

  Conferința, care va avea loc la Bruxelles , la sediul Comitetului Regiunilor, marchează cel de-al treilea eveniment dintr-o serie de șapte astfel de reuniuni, menite să atragă atenția asupra rolului pe care îl joacă regiunile și orașele în cadrul strategiei de dezvoltare. Evenimentul este dedicat reprezentanților administrației publice la nivel local, național sau regional, precum și ai organizațiilor de afaceri naționale sau europene, rețelelor și asociațiilor. Experții din partea Comisiei Europene fac și ei parte din grupul-țintă al acestei serii de reuniuni.

  În cadrul conferinței de la Bruxelles se va pune accentul pe discutarea inițiativei menționate anterior, în relație cu două teme majore:

  • Provocarea pe care o reprezintă reindustrializarea în cadrul transformării regionale;
  • Orașele și regiunile "inteligente", care susțin dezvoltarea și competitivitatea industrială. 

  Evenimentul se constituie drept o avanpremieră a sesiunii plenare a Comitetului Regiunilor, ce va avea loc pe 11 și 12 aprilie, precum și a expoziției de bune practici la nivel regional care o va acompania.

  Programul evenimentului și formularul de înregistrare pentru participare pot fi accesate la următoarea adresă.

  Pagini Utile

  • O prezentare a temelor discutate în cadrul conferinței "Europa 2020: Agenda pentru noi competenţe şi locuri de muncă " este disponibilă aici .

    

  • Detalii suplimentare despre cea de-a 100-a sesiune plenară a Comitetului Regiunilor (CoR) care se va desfășura în perioada 11-12 aprilie sunt disponibile aici.

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii